Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

"Dojrzalem" do tego aby podlubac przy zawieszeniu mojej e46 330i 2001r i mam szczera nadzieje ze ktos bedzie w stanie mi pomoc. Mialem stockowe (nie m-technikowe) zawieszenie, zalozylem sprezyny od 330i m-technika, Bilsteiny B8 i prowadzi sie naprawde pieknie, jednak chce jeszcze zmienic stabilizatory przod oraz tyl. Mam aktualnie grubosc przod 23mm, tyl 18mm. M-technikowe do tego modelu mialy 24mm przod i 19mm tyl. Ale... e46 M3 mialy 26mm przod i 21,5mm tyl - i wlasnie te M3-kowe mam okazje kupic. Jednak bije sie z myslami czy beda pasowaly jesli chodzi o mocowania i rozstaw. Czy ktos z Was przerabial temat i moze potwierdzic ze stabilizatory przod/tyl z e46 M3 beda pasowaly do e46 330i? Patrzac w realoem czesci "przynalezne" czyli laczniki np czy jakies gumki maja takie same oznaczenia (M3 vs. 330i) ale to jeszcze o niczym nie swiadczy. W e36 na 100% stabilizatory od M3 pasuja do np 328i, ale czy w e46 bedzie tak samo???... please help!

Opublikowano

nie mam pojęcia , ale jak już się dowiesz to daj znać ....

tez mam u siebie komplet B8 + mpakiet sprężyny i teraz zastanawiam się nad rozpórką podobno duzo daje ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Witam,

Mam rozporke - czy duzo daje. Pojecie subiektywne na zasadzie wydalem 200zl to na pewno ma 20KM wiecej ;) Zalozylem, nie zaszkodzi i nie przeszkadza. Sztywniejsza zawieha = wiecej wpierdziel na bude take rozporka usztywni. Kupilem na allegro nie jakas chromowana chinszczyzne co wyglada jak z odpustu i jestem zadowolony. Chlopaki z Cieszyna robia do roznych modeli aut i jest ok.

Pozdrawiam

• 3 lata później...