Skocz do zawartości

525d swiatla angielskie a europejskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich!

chcialbym zapytac czy z angielskiej lampy mozna zrobic nasza europejska (chodzi o lampe poliftowa) wiem ze bedzie na penwno trzeba ja rozklejac... ale nie w tym klopot... co trzeba wymienic by ta lampa swiecila na nasza prawa strone _/ a nie angielska \_ trzeba wymienic cala soczewke ?

Opublikowano
Jak przestawisz przesłonę na europejską to wtedy świecą na wprost nie doświetlając prawego pobocza. To jest dla samochodów "anglików" które tymczasowo poruszają się po naszych drogach.
Opublikowano
Jak przestawisz przesłonę na europejską to wtedy świecą na wprost nie doświetlając prawego pobocza. To jest dla samochodów "anglików" które tymczasowo poruszają się po naszych drogach.
nie napisałem "przestawić" za pomocą dźwigienki, tylko "obrócić" czyli rozebrać lampę, odkręcić przesłonę i obrócić.
Opublikowano
a to jak odwroce przeslone to bedzie juz swiecila _/ no moze nie idealnie ale bedzie oswiecala prawa strone??? co do dzwigienki wiem ze jest taka zeby ostawic strumien na wprost ale nie o to chodzi:D chodzi mi o skos w prawa strone _/:D czyli w czrawtek bede krecil:D
Opublikowano
a to jak odwroce przeslone to bedzie juz swiecila _/ no moze nie idealnie ale bedzie oswiecala prawa strone???
tak
Opublikowano
no mam maly problemik wlasnie... odnosnie tych przeslon... poniewaz tam gdzie sa zagiecia na sruby po odwroceniu te zagiecia odstaja... i ten cyngiel do ustawiania przeslony na wprost... przestaje dzialac... pomozcie
Opublikowano

mam pytanie bo juz zglupialem....

wyskoczyla mi sarna na droge i banc... lampy nie ma... a 100% byla to lampa angielska... zauwazylem ze przeslona jest _/- chodzi mi o jej ksztalt... zalozylem teraz lampe z przeslona na -\_ i lampa swieci dalej w strone lewa???:O tak mi sie wydaje dzis bede jechal w nocy do pracy i all zobacze co jest grane...

ETC srodki europejskie??? mozesz podac linka???

jutro zrobie zdjecia ... tych przeslon i powiecie mi ktora jest ktora bo ja juz zglupialem

Opublikowano

Ok. A jak to jest w przypadku lamp przedliftowych? Wiem, że te lampy nie są zgrzewane, są na zatrzaski.

W bardzo łatwy sposób można dostać się do środka.

Czy w tych lampach można w łatwy sposób "przełożyć" przesłonę / soczewkę aby strumień światła był prawostronny?

• 1 miesiąc temu...