Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie chciałbym błagać o wybaczenie, jeżeli trafiłem w zły dział. Uznałem jednak, że konkretne miejsce dla e46 raczej skupia się na sprawach stricte technicznych... kiedy ja tak bardziej teoretycznie chciałbym zapytać :)

Otóż: Czy jest możliwe dostanie e46 w wersji coupe (silnik i wyposażenie jest wbrew pozorom już drugorzędne, aczkolwiek najchętniej jakiekolwiek R6 w benzynie...) za 20-30 tysięcy, przy założeniu że odrzucamy modele zdejmowane z drzew i inspirowane "Frankensteinem"?

Zacząłem przeglądać różne portale (Allegro czy tam otomoto) a potem rewidować niektóre oferty z tym, co jest na forum. Wybaczcie, ale po niektórych komentarzach zaczął włos mi się jeżyć na głowie... czy do jasnej cholery są w tym kraju samochody nietknięte fachową ręką pana Mietka (zawód mechanik-transplantolog)?! Co drugi model ma jakieś szpary, niezgodności w VINie, dziwne kolorki, przebłyski i cholera wie co jeszcze...

No dobra, jak nie allegro to co? Może strony niemieckie? Udanie się do źródła nie byłoby takim głupim pomysłem... ale z drugiej strony, jaką mam pewność, że pan Mietek nie stanie się panem Abdul-Salamem Smithzem i to e46 z Berlina będzie zespawane jeszcze gorzej niż by zrobiono to u nas (po niektórych akcjach jakie widziałem, nabrałem dużo respektu dla naszych mechaników).

Byłbym wdzięczny za wasze przemyślenia na ten temat :)

Opublikowano
E46 coupe to naprawdę fajny samochód ale już dosyć leciwy, najstarsze egzemplarze mają już przecież 13lat, więc bez żadnego problemu kupisz zadbany egzemplarz do 30k, baa jeśli to nie ma być 330 to kupisz coś zadbanego składającego się z jednego kawałka do 25k. Na Twoim miejscu nie przekreślałbym egzemplarzy z malowanymi elementami. Przez tyle lat mogło się zdarzyć wiele sytuacji wymagających lakierowania któregoś elementu i to nie z powodu kolizji.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie tak. Co do szukania w Niemczech to lepiej wybieraj południowe rejony a szerokim łukiem omijaj Berlin i Hamburg bo tam jest zbyt wielu Polaków oszustów. Nie szukaj okazji a jak chcesz kupić taniej to patrz na auta lekko uszkodzone lub z wadami mechanicznymi. Pilnuj, żeby auto miało aktualne badania techniczne, na nich masz wpisany przebieg więc przy okazji potwierdzisz stan licznika.