Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bmw e 30 jak podniesc zawieszenie ale zeby nie było az tak wysoko jak fabrycznie bo mam obnizony nba maxa ale chcem troszeczke podniesz bo za czesto mieczką chaczę a jest to troche kosztowne jak macie jakies propozycje to piszczie cieki bardzo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprężyny i amorki przełóż na nowe/inne/używane. Będzie wyżej.

Możesz też rozciągnąć sprężyny u kowala (nie takiego od podków :) ), jednak uważaj z amortyzatorami, pamiętaj, że mają swój punkt pracy.

Kai
Opublikowano
poza tym, jeśli często zdarza Ci się zawadzić, to polecam założenie sobie osłony pod miskę olejową - już nie jednemu oszczędziła wiele stresu i dodatkowych kosztów na spawanie/wymianę miski

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Miałem ten sam problem. Dobrym rozwiązaniem jest wkręcenie gum w sprężyny. Ja tak zrobiłem i dzięki temu małym kosztem zyskałem kilka cm. Takie gumy można kupić choćby na allegro po około 4zł za sztuke. można też montować po kilka na sprężyne. Pozdro!!
Opublikowano

Gum nie stosuje sie raczej na przednie zawieszenie, z różnych względów,

po za tym najlepiej podnieść zawieche przez zakup sprężyn uzywanych oryginałów, lub ostatecznie rozciągnąć te co masz:)

BMW 318i E30
Opublikowano
Najlepiej wymienić sprężyny, wszystkie inne "wynalazki" mają wpływ niekoniecznie dobry na zachowanie samochodu podczas jazdy.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

u mnie był ten sam probelm samochód małem ok 7cm na ziemią z przodu Osłone na miske maiłem tak smao ale mi kiedyś odpadła i mechces który ja przykrecał nie zrobił dystansu miedzy miską a osłoną az wkoncu mi miska strzeliła jak wjechałem na wieksza dziure ale teraz juz poprawiłem zrobiłem dystans i jest oki co do zawieszenia ja podniosłem w ten sposób ze kupiłe te gumy po 5zł szt. i podniesło ok.3cm w góre i jest ok

osłone tez radziłbym tez jakąś zrobić bo naprawde oszedzisz puzniej kłopotów nerwów i kosztów

Pozdrawiam

Opublikowano
..Kupilem niedawno E30 Coupe na konkretnej glebie ale na szczescie z oslona o ktorej mowicie.. Powiedzcie mi o jakim dystansie mowa i gdzie on powinien być? Z gory Dziekuje :)
Opublikowano

witaj

poprostu chodzi o to zebyś miał troche luzu miedzy miską a osłona zeby osłona nie dotykała miski jezeli tak jest to jest OK

bo u mnie po ponownym przykreceniu przez mechanika osłona dotykała miski co w rezultacie skonczyło sie jej pęknięciem poniewaz kazde udezenie które było zadane w osłone przechodziło odrazu na miske na miske :cry: