Skocz do zawartości

jak podniesc zawieszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bmw e 30 jak podniesc zawieszenie ale zeby nie było az tak wysoko jak fabrycznie bo mam obnizony nba maxa ale chcem troszeczke podniesz bo za czesto mieczką chaczę a jest to troche kosztowne jak macie jakies propozycje to piszczie cieki bardzo
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Sprężyny i amorki przełóż na nowe/inne/używane. Będzie wyżej.

Możesz też rozciągnąć sprężyny u kowala (nie takiego od podków :) ), jednak uważaj z amortyzatorami, pamiętaj, że mają swój punkt pracy.

Kai
Opublikowano
poza tym, jeśli często zdarza Ci się zawadzić, to polecam założenie sobie osłony pod miskę olejową - już nie jednemu oszczędziła wiele stresu i dodatkowych kosztów na spawanie/wymianę miski

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Miałem ten sam problem. Dobrym rozwiązaniem jest wkręcenie gum w sprężyny. Ja tak zrobiłem i dzięki temu małym kosztem zyskałem kilka cm. Takie gumy można kupić choćby na allegro po około 4zł za sztuke. można też montować po kilka na sprężyne. Pozdro!!
Opublikowano
  • Autor
a o ile mozna podniesc dzieki tym gumom, i ile czeba załozyc na jedna strone ?? z góry dziękuje
Opublikowano

Gum nie stosuje sie raczej na przednie zawieszenie, z różnych względów,

po za tym najlepiej podnieść zawieche przez zakup sprężyn uzywanych oryginałów, lub ostatecznie rozciągnąć te co masz:)

BMW 318i E30
Opublikowano
Najlepiej wymienić sprężyny, wszystkie inne "wynalazki" mają wpływ niekoniecznie dobry na zachowanie samochodu podczas jazdy.
Opublikowano
kup uzywane albo nowe sprezynki...te gumki to badziew...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

u mnie był ten sam probelm samochód małem ok 7cm na ziemią z przodu Osłone na miske maiłem tak smao ale mi kiedyś odpadła i mechces który ja przykrecał nie zrobił dystansu miedzy miską a osłoną az wkoncu mi miska strzeliła jak wjechałem na wieksza dziure ale teraz juz poprawiłem zrobiłem dystans i jest oki co do zawieszenia ja podniosłem w ten sposób ze kupiłe te gumy po 5zł szt. i podniesło ok.3cm w góre i jest ok

osłone tez radziłbym tez jakąś zrobić bo naprawde oszedzisz puzniej kłopotów nerwów i kosztów

Pozdrawiam

Opublikowano
..Kupilem niedawno E30 Coupe na konkretnej glebie ale na szczescie z oslona o ktorej mowicie.. Powiedzcie mi o jakim dystansie mowa i gdzie on powinien być? Z gory Dziekuje :)
Opublikowano

witaj

poprostu chodzi o to zebyś miał troche luzu miedzy miską a osłona zeby osłona nie dotykała miski jezeli tak jest to jest OK

bo u mnie po ponownym przykreceniu przez mechanika osłona dotykała miski co w rezultacie skonczyło sie jej pęknięciem poniewaz kazde udezenie które było zadane w osłone przechodziło odrazu na miske na miske :cry: