Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
http://imageshack.us/photo/my-images/16/bmw7kfv.jpg/ Witam, chcialbym sie spytac od czego jest ten wąż? Odkryłem ze jest pęknięty dokładnie pod kolektorem (dodam ze do tego wężyka dochodzi jeden taki malutki wpięty w niego jeżeli coś to wam podpowie). Autko od dawna nie ma mocy i wyrywałem włosy z głowy co to moze byc az odkryłem wlasnie to pęknięcie i poprzedni właściciel w miejsce dziurki wsadzil wsuwke do włosów.... staralem sie dzisiaj to zakleic i tak mi sie wydaje ze miał przez kilka sekund po odpaleniu miał o wiele wieksza moc ale straciło ją ponownie poniewaaz pewnie wg mnie pekł zaś w miejscu klejenia. Proszę o podpowiedzi link do obrazka: http://imageshack.us/photo/my-images/16/bmw7kfv.jpg/
Opublikowano
To jest wąż podciśnienia i między innymi podaje on ciśnienie na serwo. Jeżeli nie ma mocy to posprawdzaj wszystkie wężyki bo np. ten pod kolektorem ( sterowania turbiną) lubi spadać albo ze starości popęka i autko nie ma mocy.
Opublikowano
aby dostać się do turbiny musisz zdemontować filtr powietrza i jego obudowę. Dla tego , że jest to wąż podciśnienia do na pewno ma on wpływ na moc autka , jak masz możliwość to kup taki wąż na metry w sklepie z częściami do ciągników (kosztuje grosze) i wymień. (ja przeważnie kupuję węże w sklepie z częściami do ciągników, są to węże przystosowane do wysokiego ciśnienia i mają wysoką wytrzymałość).
Opublikowano
wlasnie zdjalem filtr powietrza i jego obudowę i kurcze bardzo ciezko z dostępem od tej turbiny jest, chcialem sie dostac do gruszki i do tego ciegna i kurde [BAD] blada , ze tak powiem