Skocz do zawartości

E46 3230d 150km Wyciek chyba z odmy + brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Objawy mojego problemu to:

:!: Brak mocy po wciśnięciu gazu (nie zbiera się na obroty), do tego wyciek oleju po lewej stronie (lokalizacja wycieku gdzieś pod filtrem powietrza, w okolicach turbiny - kapie centralnie na gumę osłaniającą drążek poprzeczny od kół przednich z lewej strony <>).

Po odłączeniu gumy przy przepływomierzu napotkałem olej - nie wiem czy jest toi normalne?

:!: Przy okazji podłączenia pod komputer wyświetliło mi błąd przepływomierza - więc pewnie do wymiany...

Zastanawiam się nad wymianą filtra odmy - ale w tym modelu jest on plastikowy i nie wiem czy da mi to coś jak go wymienię...

Proszę o wskazówki od czego zacząć usuwanie tej usterki???

Opublikowano
zamontuj szczelnie ten wężyk, który się zsunął z króćca głowicy lub z rury dolotowej. Wykasuj błąd przepływomierza. Powinno wrócić do normy bez zbędnych i drogich wymian przepływki.
Opublikowano
Witam

Objawy mojego problemu to:

:!: Brak mocy po wciśnięciu gazu (nie zbiera się na obroty), do tego wyciek oleju po lewej stronie (lokalizacja wycieku gdzieś pod filtrem powietrza, w okolicach turbiny - kapie centralnie na gumę osłaniającą drążek poprzeczny od kół przednich z lewej strony <>).

Po odłączeniu gumy przy przepływomierzu napotkałem olej - nie wiem czy jest toi normalne?

:!: Przy okazji podłączenia pod komputer wyświetliło mi błąd przepływomierza - więc pewnie do wymiany...

Zastanawiam się nad wymianą filtra odmy - ale w tym modelu jest on plastikowy i nie wiem czy da mi to coś jak go wymienię...

Proszę o wskazówki od czego zacząć usuwanie tej usterki???

W tym roczniku możesz mieć jeszcze filtr sznurkowy! Sprawdź ewen.wymień na separator!

Błąd przepływki wyszedł pewnie przez olej!

Opublikowano

dzięki za odpowiedzi!

Wczoraj po odpaleniu samochodu rano, ujechałem około 500m. i silnik przestał działać....

Objaw tak jakby nie dochodziło paliwo...

Znajomy mówił że to może być wtryskiwacz... jeden robi zwarcie i pozostałe nie działają..

Ale zacząć trzeba chyba od podpięcia pod kompa...

Auto uziemione ale mimo wszystko chyba wymienię odmę i filtr paliwa...

Czy ktoś miał juz podobne problemiki???