Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam klapę bagażnika opuszczaną elektrycznie.Klapa podnosi się i opada ,ale gdy opadnie zamek nie dociąga /brak charakterystycznego dzwięku / a na wyświetlaczu wyskakuje komenda "otwarty bagażnik".Gdzie leży problem?
Opublikowano
Winny jest prawdopodobnie stycznik zamka w klapie. Poprostu nie widzi tego że klapa jest zamknieta. Spróbuj przy zamknięciu przydusić klapę i zobacz czy info na zegarach zniknie. Jeżeli tak to styk jest do wymiany.
Opublikowano
a ja mam rade taka w zamku górnym tej od klapy jak się dobrze przyjrzysz jest taka metalowa srebrna blaszka która ma dotyka (styku. przycisku) wez dotknij ja kluczykiem w tedy bolec ktory jest na dole powinien sie przekręcić i domykanie powinno wrócić
Opublikowano
Kolego, dobrze piszą... w zamku gdy go rozkręcisz będzie metalowa blaszka, która uruchamia taki mikro niebieski guziczek, który znowu uruchamia dociąganie klapy bagażnika czyli obraca ten dolny rygiel przy krawędzi bagażnika. Mogła Ci spaść lub pęknąć sprężynka w zamku, to dość częste. 20 minut rozkręcania i można ją zastąpić podobną z długopisu ;)
Opublikowano
Dziękuje za dobre podpowiedzi.Naprawa fektycznie trwała 20 minut.Pękła sprężynka w zamku,założyłem tą samą po lekkim skróceniu i działa jak należy.Pozdrawiam Wojta
Opublikowano
witam podepne sie do tematu u mnie jest problem tego typu ze po przycisnieciu guzika w klapie domykanie nie dziala prawidłowo mam na mysli to ze kreci sie bolec dociagajacy w pasie tylnim przez kilka minut i nie dociaga klapy a czasem nie moge jaj wcale zamknać pytam bo po rozebraniu nie chce szukac po omacku :D
Opublikowano
Witam.Szukam do mojej Siódemki webasto uzywane lecz sprawne.Mam silnik 3,5 benz. a autko z 2000 po lifcie.Było jedno na allegro po 250,zł ale się spóżniłem.Jak coś panowie wiecie to proszę o sygnał.Pozdrawiam
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam.Szukam do mojej Siódemki webasto uzywane lecz sprawne.Mam silnik 3,5 benz. a autko z 2000 po lifcie.Było jedno na allegro po 250,zł ale się spóżniłem.Jak coś panowie wiecie to proszę o sygnał.Pozdrawiam

Zapraszamy do działu giełda :search:

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen