Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem, niedawno kupiłem TDS na dojazdy do pracy. Miało uszkodzone skrzynie biegów i sprzęgło. Wymieniłem, odpaliłem i chodziło. Na drugi dzień z rana tylko z linki odpaliła i od razu ładnie pracowała. I tak za każdym razem, po odpaleniu rano z liny mogłem po 3s zgasić i juz paliła normalnie. Później nie chciała już w ogóle odpalać, patrze pompka w zbiornniku nie działa więc wymieniłem ją na nową i ładnie pali. Po przejechaniu 10-15km zgasła. Patrze i pompka nie chodzi więc ją wymontowałem podłączyłem na krótko i chodzi, wmontowałem, działa, odpaliłem, pokręciłem się po ulicy, stała odpalona ponad godzinę, więc wsiadłem, pojechałem i lipa znowu to samo. Zamontowałem drugą od omegi bo pasuje tylko kostka inna, odpaliłem i zostawiłem ją tak i myłem ją sobie. Po umyciu wsiadłem i pojechałem do domu a tu lipa znowu to samo :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: odpiełem ja wymontowałem na drodze i zmontowałem i działa. Czy ten samochód nie chce wracać do domu czy co bo już sam nie wiem. Co jej może dolegać?? Dodam że ogólnie pali na ciepło i na zimno bez najmniejszych problemów, ma moc tylko co jest z tym paliwem :cry2: :cry2: tylko nie piszcie że to tds i jest on do d... tylko proszę o jakieś rady co to
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano

Sprawdź:

1) świece żarowe, przekaźnik oraz bezpiecznik;

2) Czujnik wału korbowego (pod rozrusznikiem) - być może uszkodziłeś go przy wymianie sprzęgła

Koniecznie podepnij auto pod MODIC/INPA/DIS.

Pozdrawiam

Opublikowano
Moim zdaniem problem leży w kablach. Podepnij pod kostkę od pompy miernik i zobacz czy podaje napięcie ( u mnie był jeden przełamany kabelek a ja omal nie osiwiałem) może masa pompki uciekać i też będzie cyrk.
Opublikowano
Dobra a który to będzie ten przekaźnik??
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina