Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ośmielam się jako nowy zacząć od posta bo nie znlazłem w archiwum.

Zdarzyło mi sie dwa razy że jak rano zszedłem do aut amiałem otwarte szyby - pomyślełem że przy niesieniu dizecka czy zakupów niefortunnie nacinołem w kluczyku otwieranie.

Na wszelki wypadek ostatnio wyłączyłem opcje otwierania z kluczyka okien.

Ale ostatnio paląc wieczorem papieroskoa zobaczyłem że mi sie wewnątrz auta samoczynnie zapaliło świałto wew. - tak jakby ktoś naciną kluczyk.

Kluczyk anie miałem przy sobie wiec zaczynam mieć podejżenia że coś sie dzieje z kompem...

Jak dalej prowadzić diagnoze zeby doweidzieć sie o co biega???

Pozdrawiam

VValet

Opublikowano
Witam. Dziwny masz problem. Musisz zaobserwować kiedy tak się dzieje.Chociaż ja obstawiałbym kluczyk.Jak masz drugi spróbuj poużywać,a z tego obecnego wyciągnij baterie lub schowaj głęboko tak by nie miał możliwości komunikacji z autem.I zobaczymy co będzie.
Opublikowano

Witam,

raz zdarzył mi się podobny przypadek, gdzie auto zaczęło mi totalnie świrować (szyby, światło we wnętrzu auta, alarm...) - mi padał akumulator, po wymianie na nowy wszystko wróciło do normy :wink:

pozdro

Opublikowano
Dokładnie, bmw ma takie objawy gdy akumulator jest już do wymiany.
Opublikowano

No to z szybami sytuacja miała miejsce na starym aku.... po wymienie już się nie zdarzyło ale zablokowałem też możliwość otwierania okien z kluczyka.

Światło zaświciło mi w zeszłym tygodniu ale kluczyk raczej był poza zasięgiem...

Da się to jakoś diagnozować?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Przykleje sie pod temat tylko ze u mnie w czasie jazdy zaswieca sie swiatlo wewnatrz i niewiem jak to "ugryzc". Wie ktos moze gdzie znajduja sie wlaczniki w drzwiach od wlaczania swiatla po otwarciu drzwi bo moze od nich musze zaczac ale niewiem gdzie sa :?
Opublikowano
na 99% szaleje krańcówka. Znajduje się ona w elemencie na którym zamyka się zamek z drzwi tj. w karoserii. Otwórz drzwi i na słupku jest ten bolec co zamek się na nim zatrzaskuje i tam jest taki plastikowy cypek powinien wciskać się lużno i odbijać. Wciśnięty zamyka obwód i światła w środku powinny zgasnąć. Może u ciebie nie do końca się wciska i czasami nie zamyka obwodu. Robiłem to ostatnio w Megane znajomego
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.