Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanko czy sondy lambda będą sie różniły jedna od drugiej czy sa takie same.i czy sonda ma jakiś wpływ na instalacje LPG sekwencja zenit :mrgreen:
Opublikowano
kolego nie wiem czy sie roznia od siebie czy nie ,ale jesli masz sekwencje to maja kolosalny wpływ poniewaz od nich zalezy dawkowanie i paliwa i gazu, jesli sa niesprawne nawet jedna to dawka jest zaburzona czyli za duzo powietrza a za mało gazu , lub za duzo gazu za mało powietrza , jesli sekwencja to sondy odgrywaja role i na benzynie i na lpg,, najlepiej podpiac pod kompa i pokaze czy sondy sa ok, albo w jakims punkcie lpg podpiac analizator spalin i kompa i wszystko wiadomo
Opublikowano
witam o widzisz to jednak gazownik mial racje bo ja juz kiedys pisalem na forum o szarpaniu na gazie i szatkowaniu jak sie nagrzeje a jednak hehe to bedzie ta sonda ja mam padnieta tylko jedną podpinalem u kolegi pod komp co od lat tylko sie zajmuje bemkami i wyszlo ze to sonda tylko nie wiem czy one sa takie same (są dwie na caly wydech) no a tak przy okazji jakie sondy założyć z zamiennika nie drogie a dobre :) i czy wymieniać obje czy tylko ta padnietą :?: :roll:
Opublikowano

Witam

Sondę możesz wymienić tylko tą która źle działa. Osobiście polecam zamienniki Bosch-a. Może nie są najtańsze ale za to działaja jak trzeba. Pozdro

Opublikowano
wymien tylko ta ktora nie działa ,po co wymieniac dobra i narazac sie na koszty ,,, mozna kupic tani zamiennik ale szczerze jest to lipa i nie wiadomo ile pochodzi , najlepiej zamiennik bosch......... pozdro
Opublikowano
:modlitwa: dziekować za porade to kupie boscha ja chcialem kupowac na allegro jakies po 80zl. ale to jakies NN.jeszcze raz dzieki :-D
Opublikowano

Sonda lambda nie ma wpływu na spalanie gazu, mozna ja podłaczyc do komputera gazowego ale bedzie tylko odczyt i nic pozatym, co do samej sondy kup uzywany, dobry oryginał lub nowa w ASO bo wiekszosc zaniennikow nie trzyma parametrow a zwłaszcza czestotliwosci.

Padnieta sonda lambda ma tylko wpływ na spalanie benzyny oraz na osiagi silnika na takim zasilaniu.

Podepnij samochod pod kompa zanim zaczniesz wymieniac sonde

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866

Opublikowano
Sonda lambda nie ma wpływu na spalanie gazu, mozna ja podłaczyc do komputera gazowego ale bedzie tylko odczyt i nic pozatym, co do samej sondy kup uzywany, dobry oryginał lub nowa w ASO bo wiekszosc zaniennikow nie trzyma parametrow a zwłaszcza czestotliwosci.

Padnieta sonda lambda ma tylko wpływ na spalanie benzyny oraz na osiagi silnika na takim zasilaniu.

Podepnij samochod pod kompa zanim zaczniesz wymieniac sonde

kolego Ty chyba nie wiesz co lub o czy piszesz ,jesli instalacja gazowa sekwencyjna jest z emulatorem sondy i komputerem sterującym pracą gazem to normalne ze sonda ma wpływ może nie w takim stopniu jak przy zasilaniu benzyną ale ma

Opublikowano

Poczytaj sobie instrukcje obsługi tej instalacji gazowej, jest dostepna na chomikuj a sam sie przekonasz ze sonda moze byc podłaczona ale nie musi.

W sekwencyjnym wtrysku gazu nie stosuje sie emulatorow a jak ktos go zamontował do sekwencji to wsółczuje włascicielowi auta.

Ponizej opis do czego emulator.

Emulator ten jest niezbędny dla użytkowników instalacji gazowych, w których nie zastosowano układu sterującego dawką gazu, a jedynie manulaną regulację dopływu gazu (tzw. śrubę).

Zadaniem tego urządzenia jest zapobieganie zapisywania przez komputer benzynowy, błędów spowodownych otrzymaniem informacji z sondy lambda, której wartości za sprawą nieregulowanej mieszanki gazu odbiegają od normy.

Emulator ten podczas zasilania gazem odcina sygnał z sondy lambda i zastępuje go generowanym przez siebie sygnałem, który odpowiada sygnałowi pracy sondy w warunkach optymalnych.

Montaż urządzenia jest bardzo prosty i może go wykonać nawet laik, wystarczy rozciąć przewód sondy i połączyć z odpowiednimi przewodami urządzenia oraz dwa inne podpiąć do cewki elektrozaworu gazowego. Wszystko to opisuje schemat dołączony do urządzenia.

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866