Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Jako że ceny paliwa niemiłosiernie pną się w górę a bunia lubi paliwko jestem zmuszony do zagazowania . Dostałem za free od kumpla instalację chyba to elpigaz nicolaus2004 ae173/04 . Mój problem jest taki że pochodzi ona z omegii 2.0 16v czyli 4 gary . A instalacjia a z tego co widziałem to bierze ona sygnał też z wtryskiwaczy . I moje pytanie jest takie co przerobić żeby to ruszyło u mnie lub jakoś to okroić do 1 generacji żeby później dołożyć blosa
Opublikowano
Zwykla instalka do M50 to porazka. Przeczuwam ze duzo trzeba by bylo zmienic zeby to chodzilo, bo omega chodzi na 4cyl.
Opublikowano
Już się dowiedziałem . Muszę wymienić moduł wtrysków na kartce6 cylindrowy lub co zrobię bo papierosy już mam 2 moduł 4 cylindrowy i podłączyć go równolegle . Za tydzień jadę na kanał i wszystko podłączam i do szamana na regulację
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

No to wszystko podłączone i pierwsza jazda za mną i o to wynik 35 na 100

taniej mi na benzynie się jeździło :D

podłączyłem sobie komputerek i sonda nie oscyluje na benzynie 0.54v a na gazie 0.27

i teraz Pytanko czy sonda może się tak zawiesić . Dodam że na benzynie spalanie średnie 10 n :| a 100

i pytanie drugie jakiej średnicy najlepiej mieć mikser bo czuć że zwężka jest w dolocie już od 3 tys . Może być parownik mały ale na benzynie też czuć

Opublikowano

No i mam za swoje za kombinowanie z gazem . Jak walnęło to wyrwało siatki i drut pomiarowy z przepływki .

Przepływki brak ,sonda się zacieła , na benzynie chodzi jak sieczkarnia ale na gazie za to dużo lepiej bo wstąpiłem śrubę :D

ten uśmiech to dla tego że mam dosyć tego silnika a za miesiąc m50b25 wstawiam i chyba wywalę gaz

Opublikowano

Silnik chce wymienić bo

głowica jest na 3 szlif

tłucze na sforzniu tłoka

bo uszczelka pod głowice kosztuje 450zł

bo przepływką i sonda też padła

bo suma wszystkich kosztów daje mi taniej wymianę silnika i 40 kucy więcej

a znajomy ściąga i rozbiera angole i znajdzie mi coś dobrego

a gaz już chodzi idealnie po ustawieniu właśnie śrubą i pali 12 na 100

Opublikowano

Wymiana silnika jak najbardziej wskazana natomiast gaz na śrubie chodzi idealnie ? no tak - do kolejnego strzału :D

Dyskusji na ten temat już było milion - dalej jednak uważam że najsensowniejszą opcją jest sekwencja a jeśli nawet nie to niech będzie już chociaż II generacja.

Śruba to jakaś kompletna porażka, ale oczywiście Twój samochód, Twój silnik - będziesz jeździł jak będziesz chciał.

Galeria samochodu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=157&t=246628

Komputery, konsole, gry - sprzedaż, serwis. http://WWW.ZETCOM.ORG

Opublikowano

Zagadnienie:

Jak dopasowac silnik do instalacji gazowej, zamiast odwrotnie. :mrgreen:

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Ogólnie to nienawidzę gazowni . Nie poto głowił się jakiś mechanior z bawarii jak tu wycisnąć moc na benzynie żeby jeździła na gazie

żona dała mi wybór albo gaz albo się żegnamy i głupi uległem

ale przy m50b25 gazu już nie założe , będzie mi żony brakowało :D