Skocz do zawartości

e34 m50b20 jak podłączyć gazownie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Jako że ceny paliwa niemiłosiernie pną się w górę a bunia lubi paliwko jestem zmuszony do zagazowania . Dostałem za free od kumpla instalację chyba to elpigaz nicolaus2004 ae173/04 . Mój problem jest taki że pochodzi ona z omegii 2.0 16v czyli 4 gary . A instalacjia a z tego co widziałem to bierze ona sygnał też z wtryskiwaczy . I moje pytanie jest takie co przerobić żeby to ruszyło u mnie lub jakoś to okroić do 1 generacji żeby później dołożyć blosa
Opublikowano
Zwykla instalka do M50 to porazka. Przeczuwam ze duzo trzeba by bylo zmienic zeby to chodzilo, bo omega chodzi na 4cyl.
Opublikowano
  • Autor
Z tego co czytałem i podpowiadał mi kiedyś gazownik to blos jest dobrym rozwiązaniem . Kolejne pytanie , instalacja ma emulator wtrysków archimede 4cyl czy jest model na 6cyl lub jak to ominąć ?
Opublikowano
  • Autor
Już się dowiedziałem . Muszę wymienić moduł wtrysków na kartce6 cylindrowy lub co zrobię bo papierosy już mam 2 moduł 4 cylindrowy i podłączyć go równolegle . Za tydzień jadę na kanał i wszystko podłączam i do szamana na regulację
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No to wszystko podłączone i pierwsza jazda za mną i o to wynik 35 na 100

taniej mi na benzynie się jeździło :D

podłączyłem sobie komputerek i sonda nie oscyluje na benzynie 0.54v a na gazie 0.27

i teraz Pytanko czy sonda może się tak zawiesić . Dodam że na benzynie spalanie średnie 10 n :| a 100

i pytanie drugie jakiej średnicy najlepiej mieć mikser bo czuć że zwężka jest w dolocie już od 3 tys . Może być parownik mały ale na benzynie też czuć

Opublikowano
  • Autor

No i mam za swoje za kombinowanie z gazem . Jak walnęło to wyrwało siatki i drut pomiarowy z przepływki .

Przepływki brak ,sonda się zacieła , na benzynie chodzi jak sieczkarnia ale na gazie za to dużo lepiej bo wstąpiłem śrubę :D

ten uśmiech to dla tego że mam dosyć tego silnika a za miesiąc m50b25 wstawiam i chyba wywalę gaz

Opublikowano
  • Autor

Silnik chce wymienić bo

głowica jest na 3 szlif

tłucze na sforzniu tłoka

bo uszczelka pod głowice kosztuje 450zł

bo przepływką i sonda też padła

bo suma wszystkich kosztów daje mi taniej wymianę silnika i 40 kucy więcej

a znajomy ściąga i rozbiera angole i znajdzie mi coś dobrego

a gaz już chodzi idealnie po ustawieniu właśnie śrubą i pali 12 na 100

Opublikowano

Wymiana silnika jak najbardziej wskazana natomiast gaz na śrubie chodzi idealnie ? no tak - do kolejnego strzału :D

Dyskusji na ten temat już było milion - dalej jednak uważam że najsensowniejszą opcją jest sekwencja a jeśli nawet nie to niech będzie już chociaż II generacja.

Śruba to jakaś kompletna porażka, ale oczywiście Twój samochód, Twój silnik - będziesz jeździł jak będziesz chciał.

Galeria samochodu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=157&t=246628

Komputery, konsole, gry - sprzedaż, serwis. http://WWW.ZETCOM.ORG

Opublikowano
  • Autor
Ogólnie to to jest 3 generacja ale że sonda nawaliło to komp od gazu myślał że dawka jest za uboga i sobie dowalał więcej aż wyszło mi spalanie 35 na 100 i potem strzał i dla tego mam śrubę
Opublikowano

Zagadnienie:

Jak dopasowac silnik do instalacji gazowej, zamiast odwrotnie. :mrgreen:

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie to nienawidzę gazowni . Nie poto głowił się jakiś mechanior z bawarii jak tu wycisnąć moc na benzynie żeby jeździła na gazie

żona dała mi wybór albo gaz albo się żegnamy i głupi uległem

ale przy m50b25 gazu już nie założe , będzie mi żony brakowało :D