Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ktoś wie jakie żarówki są od podświetlania liczników w e36 97r. U mnie w mieście jest sklep moto gdzie mają wszystkie typy żarówek licznikowych w bmw. Nie chcę rozbierać liczników tylko po to żeby zobaczyć (praca do nocy niestety)

Jeśli ktoś miałby foto takiej żaróweczki byłbym bardzo wdzięczny.

Nie świeci się 100 120 i 140 oraz na obrotomierzu 4tyś obr. Chyba wymienię wszystkie żaróweczki. Ile ich tam wchodzi??

Pozdrawiam

Opublikowano

sa tam 3 zarowki spalila ci sie srodkowa. to sa te same zarowki co do postojowek z przodu a licznik w tym aucie wyjmuje si w 5 minut...

zdejmujesz kierownice odkrecasz 2 wkrety od licznika i juz dodam ze bez zdejmowania kierownicy tez ozna to zrobic

Opublikowano
mam pytanko do 'rogal325' ,sciagales kierownice wiec powinienes wiedziec,co moglem zle zrobic podczas skrecania stacyjki i kierownicy ze teraz ciezko ona chodzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Licznik można wyjąć bez zdejmowania kierownicy. Odsunąć ją jak najdalej i przekręcając wyjąc licznik (odłączyć dla pewności akumulator, żeby potem nie było błędu SRS).

Żarówki wyglądają prawie tak samo, jak postojowe, tylko, że są krótsze i mają 3W (a nie 5W).

Kai