Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno sprowadziłem E39 z 2001 r z Niemiec.

Niestety nie ma instalacji alarmowej.

Z tego co wiem to instalacja alarmu w E39 sprawia sporo kłopotów.

Ile może kosztować montaż porządnego alarmu w ASO i czy warto ?

Może lepiej zamontować blokade skrzyni BearLock (mam automat),

na noc zakodować auto komputerem i liczyć, że to coś da?

Oczywiście wykupuje Auto Casco ...

Opublikowano
Jeśli mieszkasz w okolicach Krakowa to moge Ci polecić mojego kolege.On nie widzi żadnego problemu w montowaniu alarmu w E39. Moim zdaniem nie warto montować alarmu w serwisie zapłacisz tylko za firme. A kodowanie komputerem jest do obejścia w kilkanaście sekund
Opublikowano

Dostałem odpowiedź z ASO z Bydgoszczy:

Ceny części i montażu elementów z zapytania:

1.Instalacja alarmowa - ok.1600,0 zł

2.Montaż alarmu - ok. 1300,0 zł

3.Inspekcja (wym.oleju,mikrofiltrów,filtra powietrza,sprawdz.poziomu olejów,test komputerowy) - ok.1800,0 zł w zalezności od rodzaju oleju silnikowego

:shock:

Opublikowano
no to ceny, hmmm... mało sympatyczne

BMW 528i, vito 110 CDi,

Zajazd pod Sosnami, Małkinia

Bar Sosenka, Rockwool polska, Małkinia

Zajazd Chodowiak, Chodów k/Siedlec

Opublikowano
Witam. Bearlock ! Ja też mam automata i jest zrobiony super , tzn. bardzo starannie , bolec jak jest zablokowany wogóle nie wystaje a jak mam jechać wypuszczam go na jakieś 3-4 cm więc praktycznie go nie wyciągam (tylko wtedy jak fotel kierowcy musi iść na maksa do przodu w czasie jazdy) . Cena 400 zł.
Opublikowano

Chyba faktycznie odpuszcze sobie alarm i zamontuje tylko Niedźwiedzia.

Po co wydawac forse na instalacje alarmową, którą deaktywują w 15 sekund ? A może jednak to nie jest takie proste ?

Opublikowano
Ja proponuję Ci zrobienie jakiejś sprytnej samoróbki. Moja bunia np. oprócz dwóch immobilizerów i alarmu(własne zasilanie + będzie jeszcze druga syrena) ma właśnie samoróbkę. Wiem już, że oznakowanie pojazdu niewiele pomaga po tym jak szukałem na allegro swoich wkładów lusterek :mad2: Niedźwiadek może to i też niezły pomysł, ale jakoś nie chciałoby mi się parę razy dziennie blokować i odblokowywać jakigoś bolca. Napisz skąd jesteś. Jeżeli w miarę blisko to dam Ci namiary na gostka, który kocha bmw i jest świetnym elektrykiem samochodowym. Wyczaruje Ci jakieś fajne zabezpieczenie :)
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Do sensownych zabezpieczeń należą [wszystkie jednocześnie]:

- AC

-markowy Alarm

-niekonencjonalne zabezpieczenia [typu ukryty wyłą., czujnik, zwora itp.]

- o ile się da - Nie prowokować i nie kusić losu -sensowne parkowanie

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

Witam :)

Również zastanawiam się nad dodatkowym zabezpieczeniem mojego autka(E39 525 2003). Z tą różnicą, że posiadam alarm firmowy i myslę nad blokadą skrzyni(manualna) lub jakimś niekonwencjonalnym wyłącznikiem. Myslę, że dodanie drugiego alarmu nie ma sensu.

Hans

Ceny ASO sprawdzałeś w Bydgoszczy (zakładam, że pochodzisz z tych rejonów) w związku z tym mam pytanko odnosnie dodatkowych zabezpieczeń dla E39. Jak coś znajdziesz to daj namiary na warsztat. Może również wykorzystam.

Opublikowano
Niestety okazuje się, że do skrzyni Steptronic nie montują Niedźwiedź-Lock :( ...

Też pierwszy raz słyszę - czemu by nie ?

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Polecam alarm Challenger firmy Clifford, u mnie koszt z instalacją 700 zł (zniżka ok 10% na AC w PZU), przedstawicielstwa znajdź na stronie

www.clifford.com.pl

no i swoją droga dodaj jakieś nietypowe zabezpieczenie

PS. jest tylko jeden problem, ze wielu elektryków samochodowych i firm od alarmow nie chce sie za bardzo brać za e-39, porypana instalacja, bezznajomości schematów elektryki mogą Ci nieźle nabałaganic w instalacji, więc zakladaj raczej tylko w autoryzowanych warsztatach od alarmu.

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg