Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przymierzam się do zakupu E 34 525. Znalazłem ostatnio ładne auto ale zastanawia mnie jedna rzecz. Po uruchomieniu zimnego silnika, z okolic wałka rozrządu dochodzi dziwny terkot (nie są to szklanki, te po 1-2 s milkną). Sprzedający twierdzi, że tak hałasuje system vanos w momencie, gdy olej jest już "słaby" i nadaje się do wymiany. Podobno (nie sprawdziłem) po rozgrzaniu silnika odgłos milknie. Jeżeli macie doświadczenia w tej materii, prosiłbym o informacje.Pozdrawiam.
Opublikowano
Przymierzam się do zakupu E 34 525. Znalazłem ostatnio ładne auto ale zastanawia mnie jedna rzecz. Po uruchomieniu zimnego silnika, z okolic wałka rozrządu dochodzi dziwny terkot (nie są to szklanki, te po 1-2 s milkną). Sprzedający twierdzi, że tak hałasuje system vanos w momencie, gdy olej jest już "słaby" i nadaje się do wymiany. Podobno (nie sprawdziłem) po rozgrzaniu silnika odgłos milknie. Jeżeli macie doświadczenia w tej materii, prosiłbym o informacje.Pozdrawiam.

U mnie czy stary czy nowy olej vanosa slychac tak samo. Oczywiscie slychac minimalna roznice w terkocie zimnego i rozgrzanego.

Opublikowano
jak vanos do wymiany to tak juz moze sie obiawiac.kaszty podobno ponad 1000
Opublikowano

Ale dawno mnie tu (forum) nie było.

Sprzedający chyba troszkę chrzani...Jak miałem e-36 to VANOS nie hałasował przy starym oleju!!!!!

Odpuść to auto (teraz jest zresztą do wyboru, do koloru)

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak vanos do wymiany to tak juz moze sie obiawiac.kaszty podobno ponad 1000

300zł... (kompletny vanos w ASO to 1400-1500zł, nie dajcie sobie tego wcisnąć, wystarczy wymienić parę detali, ale to już :search: , bo było)

Kai