Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam , taki problem .. gdy odcinam na biegach , i odetnie paliwo , to przez jakies 5 sekund auto chodzi na 3 cylindry . i nie kiedy czuc paliwo bardzo mocno ... pzdR
Opublikowano
jest na to rada- kto madry katuje ayto na kazdym biegu do odcinki? :mad2: po za tm wszystko w pozadku jest z autem?obrot moc itd?
Opublikowano
Kolego za chwilę to już będzie tylko na te 3 cylindry chodzić jak tak będziesz katować. Sprawdź czy klapka przepływki się nie zawiesza na pełnym otwarciu, wyczyść kopułkę, palec i sprawdź wtrysk czy nie przycina na pełnej wydajności.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Poszukaj o wytartym rozrządzie w m40. Prawdopodobnie to to. Niekoniecznie, ale od tego bym zaczął. Chociaż nie, na kompie byłeś?
Opublikowano
zbyt niskie ciśnienie w ogumieniu. Zostawcie go, za jezyk trzeba ciagnąć żebym łaskawie powiedział co wykazało na kompie. Niech dalej do odciny jezdzi na 1 i ewentualnie 2 biegu bo na pozostałych biegach nie ma siły ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

EEE nie przesadzaj. Jak kupiłem swoją E30, to odcinała na 4 biegu na dyfrze 4,4. Ale to było dawno temu jak byłem młody i głupi. Teraz to wiem że m40 najlepiej jedzie do 5/5,5tyś. Dalej to strata czasu i palia. Ogólnie to ludzie mają czasami śmieszne problemy. Jak tak czytam, to sie zastanawiam czy nie powinny sprawdzać wieku piszących, bo mama wrażenie ze pisza tu jakieś małolaty...

Skro kreci na każdym biegu do odcinki, to trzeba się cieszyć, a to ze sobie na 3 gary przepali to onfo dla Ciebie, że byś dał mu spokój, bo kiedyś wyskoczy :mrgreen:

PZDR>

Opublikowano
słuchaj... moje 1.6 na 4 biegu bez problemu idzie do odciny... ale szkoda silnika.. przyjemnie się jedzie przy 110-130 i na co lepiej spalanie pokazuje na 8L.
Opublikowano
jakby cos pokazalo to bym napisal .. zadnego bledu .. problem rozwiazany wystarczylo swiece zmienic , tylko potraficie krytykowac a nie pomagac .. a czy jezdze do odcinki to moja sprawa czy zaje**e silnik czy nie .. nie kupilem bmw po to zeby jezdzic jak pizd*a !!