Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Jestem szczęśliwym posiadaczem bmw 328 coupe rocznik 95. Mam problem ze światlami (ksenony !).Podczas jazdy (czasami) wylacza sie lewa lampa i na kompie pojawia sie komunikat DEFAUT LAMPES CODES.Po wylaczeniu silnika i ponownym uruchomieniu auta wszystko jest ok!!Dzieje sie tak glownie w miescie na trasie bardzo rzadko pojawia sie ten problem. Bylem w jedym warsztacie ale powiedzieli mi ze lampy nie byly zamontowane seryjnie i niestety nie moga mi pomóc:(Prosze o jakies wskazówki co jest przyczyna i jak to naprawic. Z gory wielkie dzieki!Pozdrawiam

Opublikowano
Komunikat który Ci się wyświetla oznacza że nie świeci lampa. Może po prostu nie kontaktować. Jeśli jeździsz po równej trasie to może być :cool2: , a jak po miejskich dziurach to od wstrząsów może tracić kontakt. To że przy następnym zapaleniu jest wszystko ok może być zbiegiem okoliczności.

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg

Opublikowano
Po co kupować nowe żarówki :?: Do sprawdzenia wystarczy je zamienić stronami, jeżeli dalej będzie gasła ta sama strona to zamień przetwornice wtedy będziesz wiedział czy jest padnięta żarówka, przetwornica czy może jakiś problem z instalacją np. przekaźnik...
Opublikowano
Wlanie w jednym z warsztatów powiedzieli mi, że jest padnieta przetwornica lecz nie podjeli sie naprawy bo lampy nie byly montowane seryjnie i olali temat:(. Jakie moga byc orientacyjne koszty naprawy?? Moze ktos zna godnego polecenia elektryka z Olsztyna lub okolic??