Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio w gazetce znalazłem ciekawy artykuł.Kiedy czytam takie fakty typu ile kosztuje nowe auto w salonie a ile złożenie go z części do krew mnie zalewa.To kradzież.Zachęcam do przeczytania i zapraszam do komentowania.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img442.imageshack.us/img442/2044/chamstwo0qg.jpg

Opublikowano

mocne przebicie...

ponad 5 razy więcej na zwykłym golfie... z co dopiero na droższych markach :duh:

http://no2qnos.fm.interia.pl/breit1.jpg
Opublikowano

to jest śmieszne że ceny samych części będą kosztowały 5 razy tyle co całe nowe auto kupione w salonie,od razu złożone,wszystko fabrycznie ustawione,pracownikom fabryki została wypłacona pensja a mim oto jest 5 razy tańsze niż jakby dostał przykładowego golfa w worku :)

Wydaje mi się że jest to polityka cenowa niby zachęcająca do zakupu nowych samochódów (biorąć pod uwagę wspomnianą rozbieżność) a chyba jednak nie skoro 39% zysków pochodzi z części.Istny cyrk.

To jest chore że ceny części są o wiele bardzije zawyżone niż ich faktyczny koszt produkcji.

Opublikowano
tak samo jest jak kupujesz nowy samochod to przykladowo klima jak dokupujesz do nowego auta jako opcje placisz 3 tys wiecej a jak chcial bys pozniej domontowac to cena jest okolo 12tys

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
rok temu mialem opla calibre i z kuzynem (pracuje w oplu) sprawdzalismy ile by kosztowalo zlozenie calej calibry z silnikiem 8v, dodam ze wszystkie czesci sa jeszcze dostepne,i uwaga......................85000 zl :jawdrop: ,chcialem kupic od nich komputer pokladowy to powiedzieli mi 2400zl plus przelacznik 240zl ,na allegro kupilem za 120 komplet, :dance: ,tak wiec w tym artykule jest sama prawde . ( jestem ciekaw ile by kosztowalo zlozenie calej e36 :doh: ) ale na tle tego artukulu to cali jest bardzo tania :mrgreen:
Opublikowano

z Calibrą nie ma jeszcze tragedii te 85.000... jest nieprodukowane już spore coupe za 85.000...a w zasadzie nowe skoro złożone z nowych częśc...hmmm...rarytas...Calibra rocznik 2006 ;)

Pozdrawiam!

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.