Skocz do zawartości

318 is spada moc zalezne od temperatury otoczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam problem dotyczy samochodu mojego brata jest to e36 318is r1994 m42 otóż chodzi o to ze autko podczas jazdy traci moc gdy włączam na luz obroty faluja działo sie tak przed zimą i co dziwne cała zimę wszystko chodziło ok teraz gdy zrobiło sie ciepło dalej daja o sobie znac objawy z przed zimy. Kiedy odpalam za pierweszym razem z rana jest wszystko potem po pewnym czasie jazdy lub postoju zaczyna spadac moc nie zaleznie czy jezdze 20 min czy 2 godziny niekiedy zdarza sie tak ze mozna jedzic dłuzej a po nastepnym odpaleniu silnika juz zaczyna mulic zas po ponownym odpaleniu chodzi normalnie dodam jeszcze ze w samochodzie był zakładany termostat przed zimą i z tego co pamietam puzniej zaczeły dziac sie takie zeczy ale moim zdaniem to nie przez to cóz to moze byc moze ktos sie z tym juz spotkał?????
Opublikowano

możliwe że to czujnik temperatury ten co kozysta z niego ecu-kolor niebieski

winna może być też sonda lub przepływka najlepiej jak byś podpiął pod kompa auto

Edytowane przez elukaes

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
  • Autor
a mozecie mi napisac gdzie ten czujnik sie znajuduje bo na tym autku zabardzo sie nie znam gdzie i co
Opublikowano
  • Autor
narazie mysle wynienic ten czyjnik bo jezeli zima było wszystko w pożadku to pewnie chodzi tu o temperature zasysanego powietrza dodam jeszcze ze gdy silnik zaczyna falowac i szarpac po odłaczeniu przepływki jest jeszcze gorzej to chyba przxepływka pracuje ok tak sadze
Opublikowano
  • Autor
spalanie jest ok norma 8 benzyny i własnie zapomniałem dodac jest w nim załozona sekwencja spalanie to 9-10 l gazu wiec w normie
Opublikowano

kolego sprawdź

szczelność dolotu

przepływkę

krokowiec

czujnik temp.

sonda odpada w takim razie,czujnik ilości zasysanego powietrza jest pomiędzy filtrem powietrza a przepustnicą-przepływka

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
Takie objawy pasują też trochę do czujnika położenia wałka rozrządu. Tak czy inaczej, zanim zaczniesz inwestować w cześci, podłącz pod kompa. To jest BMW, nie Fiat 126p, więc na czuja nic nie zrobisz, chyba że jesteś geniuszem lub masz fart. Komp pozwoli Ci zaoszczędzić dużo czasu i pieniędzy.
Opublikowano

najlepiej jedź na diagnostykę komp, nie celuj w ciemno, to nie są tanie części

pozdr! :D

Opublikowano

za duzo mu może na komputerze nie pokazac .

jedz do oblatanego gościa w takich bmw, jak masz słabe autko odepnij czujnik od temperatury i zobacz czy lepiej nie idzie . :twisted:

pzdr

przed chwilą dzwonilem po ten czujnik do serwisu bmw bo podobno musi byc oryginał (57 zł podróba w sklepie) 110zł ori .