Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jest Kawa z mlekiem.Bo jeżdze samochodem na krótkie odcinki.Ostatnio w tygodniu chciałem sprawdzić stan oleju,a na bagnecie było tez kawa z mlekiem.(wcześniej było tylko pod korkiem a teraz też na bagnecie) do roboty uszczelka pod głowicą czy co?
Opublikowano
płynu nie ubywa,ale po przejachaniu ok.1200km dolałem 300-400 ml oleju więc zadurzo czy nie prawda?
Opublikowano
Ja tak mialem w byłej e30 m42.Jeździłem po 4km do pracy a przewaznie jezdze sobie spokojnie i nawet silnik nie zdażył się nagrzać do temp roboczej i tez się wystraszyłem, że uszczelka ale z drugiej strony odpalał normalnie, nie pałił na niebiesko ani się nie grzał.Kumpel mi powiedział, żebym doprowadził do temp roboczej i tak nim trochę pojeździl.No i pojezdziłem troszkę żwawiej z dobrą godzinę i problem zniknał.Chodzi o to, ze jesli olej sie nie nagrzewa to z czasem wytrąca się parafina i wygląda to tak jakbyś miał rozwaloną uszczelkę pod glowicą.Spróbuj tez to ale na wszelki wypadek monitoruj poziom oleju i plynu bo jak wyjdzie, ze uszczelka to na takim dogrzewaniu silnika bardzo źle wyjdziesz
Opublikowano
Mi jak poszla uszczelka pod głowica to auto bylo slabe strasznie mocno kopcilo na niebiesko i troszke borygo poszlo w olej . jak zgasilem bmw i PO 20 min. chcialem odpallic to nie poszlo nawet nie zakrecila . co sie okazalo mialem wode na 3 tłoku caly byl pelny
Opublikowano
teraz mam nowy kłopot.wracałem z pracy no i jechałem ok 140 nagle temp. na wskażniku poszła do czerwonego.Zatrzymałem się otworzyłem maskę wszędzie mokro.przyczyna rozsadziło odpowietrznik .czego może być winna
Opublikowano

witam

czytam tego posta i obstawialbym uszczelke pod glowica. Umnie nie bylo majonezu ale cisnienie robilo sie bardzo duze. Jezdzilem tak sporo czasu szukajac przyczyny. Nawet test CO2 wykluczal uszczelke a jednak, raz trzasnelo spod maski tem na max i juz wiedzialem. Wydmuchalo ja na pierwszym garnku na zewnetrznej scianie.