Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chciałbym sie dowiedziec czy macie jakies schematy jak zrobic jakos dobra osłone do bmw e30 silnik 1.8 M40 pod miskę olejowa autko mam nie cały rok czasu a 6 razy juz miskę rozwaliłem :( jak mozecie to pomozcie z gory dziękuje moj email [email protected]
Opublikowano

Ej no co wy chlopaki??

Ja mialem e30 M40 1,5 roku i nigdy micha nie zawadzilem.

Rozwiazania sa nastepujace:

- podnieszc autko do gory (jezeli jest na maxa zglebowane),

- uwazac na studzienki,

- nie wierzdzac na krawezniki pow 100km/h

Pozdro

Opublikowano
to miales jakas koze :) bo M40 zrzucone na dol nawet 30 mm wali miska we wszystko.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Witam

Jesli chodzi o oslone michy ,to bym nie polecal.

Moga byc klopoty z chlodzeniem miski.

Raczej nie, chyba że będzie to zabudowa a nie osłona miski :).

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Cześć Chłopaki. Moja Becia po obniżeniu, jeszcze przez poprzedniego właściciela, nawet przy sporych koleinach drogowych, potrafi od czasu do czasu przytrzeć. Nie da się ukryć że jest to największa bolączka tego auta. Co do rad, proponuję nie zakładać żadnych osłon, bo to pogorszy tylko sprawę. Auto będzie jeszcze niższe i będzie ocierało niemalże o wszystko. Co można poprawić. Można tylko podnieść w górę do orginału. Najlepsza recepta to poprostu uważać i nie wjeżdżać na siłę. :D
Na dobry początek E-30 stka 1.6 M40...