Skocz do zawartości

nie umie otworzyc tylnych drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem nie umie otworzyc tylnych obu drzwi ani z zewnatrz ani od srodka cypelków nie da sie podniesc do gory co to moze byc
Opublikowano

Mi bardzo często zamarza zamek w tylnich drzwiach ( teraz praktycznie cały czas jest zamarznięty) , objaw jest taki jak by były zaryglowane , niesposób ich otworzyć , dopiero po nagrzaniu odpuszczają.

Może u Ciebie jest ten sam problem , podjedź gdzieś do garażu wsadź na godzine farelke do środka i zobacz ,

Pozdrawiam

Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
slyszalem ze jesli sa zaryglowane i nie mozna otworzyc z klucza to nalezy zrobic reset -zdjac klemy na chwile i powinno pomoc jesli nie jest nic uszkodzone,pozdr
Opublikowano

Jezeli sa zaryglowane to cypelkow nigdy nie podniesiesz do gory (o to wlasnie chodzi w ryglowaniu zamka)

Nie wiem na ile prawdziwa jest opcja z wyjeciem aku ale moze warto sprawdzic.

• 3 lata później...
Opublikowano
co do zamarzania, woda lubi się gromadzić w lince bowdenowskiej przy zamku, (krótka , ok 15 cm) wygląda to tak,że silownik jest suchy i nie widać wilgoci,a zamek zamarza, wystarczy po ogrzaniu, przedmuchać linkę kompresorem, można też zastosować profilaktycznie preparat wypierający wodę, nie odmrażacz!!!