Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej, ostatnio wziąłem się za wymiane regulatorów świateł przednich przed liftowych w mojej E39, i nie daje mi spokoju to iż mam wrażenie , że w miejscu gdzie jest włożony żarnik D2S czegoś brakuje, u mnie trzyma się tylko na jakiś bocznych blaszkach , które go dociskają.

Po niżej foto:

http://www.image-hosting.pl/pictures/13238237604f65b4a84215a.jpg

Druga sprawa , jak powinna działać regulacja reflektorów, że automatycznie to wiem ale jak to sprawdzić.

Edytowane przez mus102
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Nie zawsze na torx, wychodziły 2 rodzaje pierścienia (jak napisano wyżej brakuje ci go). Są też przekręcane - ja tak mam i na torx. Wyglądają identycznie i przy wymianie żarnika nieżle się naszukałem torxa aż doczytałem że są też na przekręcanie, z duszą na ramieniu przekręciłem i...okazało się że mam właśnie taki pierścień.
Opublikowano

A co z tą regulacja?

Mam przędzony jeden żarnik i akurat sie złożyło, że wymieniłem regulatory i zauważyłem, że w reflektorze w którym nie świeci Xenon nie działa silniczek od regulacji. W drugim zaś normalnie

Czy ma to jakiś związek ?

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
powinny pracowac jednoczesnie, najczesciej pekaja regulatory przy prawym przednim i lewym tylnym kole, ja mam NIVO i podpowiedzieli mi zeby poczekac az sie tyl wyrowna i uwtawic xenony po czym odlaczyc wtyczki od silniczkow( najprostsze wyjscie przy peknietym regulatorze)
Opublikowano

Pekl regulator w jednej lampie, trzeba go wymienic. Tutaj masz mocowania http://allegro.pl/audi-a6-a3-mocowanie-zarnika-d2s-hella-nowe-i2270681745.html ale pisalem maila do sprzedawcy i odpisal

Są dwa rodzaje mocowań w E39 jedne z nich są przykręcane na 3 wkręty (tych

nie posiadamy) drugi rodzaj jest tu (link do w/w aukcji)

Ja mam lampy 98-00 (z tego co kojarze to takie jak u kolegi), fajnie jakby ktos powiedzial czy te mocowania beda mi pasowac, bo chetnie bym kupil, tez mi brakuje.