Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WItam! w mojej e30 dziwnie uszkodził się zamek w drzwiach kierowcy ponieważ gdy przekręcam kluczyk moge otworzyć drzwi lecz nie chcą się zamknąć :( czy ten problem w e30 często występuje? mój kolega miał to samo w swojej e30...chciałem dodać że nie mam centralnego zamka...co zrobić w tym przypadku?
Opublikowano
ściągnij tapicerkę i zobacz czy cięgno na zamku dobrze siedzi , jest osadzone na taki metalowym uchu i zabezpieczone plastikowym dinksem może spadł i nie chodzi jak trzeba
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano
okej sprawdze :) ale na pewno nie trzyma sie dobrze bo kluczyk sie zacina przy zamykaniu i czasami sie przekręci ale rygiel stoi w miejscu a przy otwieraniu wszystko płynnie chodzi.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Ja mam to samo tylko że z centralnym zamkiem. Dzisiaj próbowałem się za to zabrać ale znam dziewczyny do których łatwiej się dobrać niż do tego zamka i niestety próba naprawy nieudana.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie chodzi o dostanie się do zamku...jest tam dosyć ciasno i kotś kto ma trochę większy łapy niż przeciętny hińczyk, musi ładnie się tam nagimnastykować.

PZDR>

Opublikowano
Ja mam to samo tylko że z centralnym zamkiem. Dzisiaj próbowałem się za to zabrać ale znam dziewczyny do których łatwiej się dobrać niż do tego zamka i niestety próba naprawy nieudana.

:duh: :mrgreen: :mrgreen: rozje***es system haha dobrze ze czytajac to nie jestem zbakany :lol:

zeby nie bylo, to jeden boczek jest chyba na 2 sruby? i reszta na te takie kolki plastikowe (o ile pamietam bo miesiac temu sciagalem)

Opublikowano
Zdjęcie boczka to nie problem. Chodzi o to że zamek jest praktycznie w górnym lewym rogu drzwi i nie ma do niego bezpośredniego dostępu. Jest albo ta wielka dziura w dolnej części drzwi albo dziurka o średnicy 2cm w okolicy zamka. Ogólnie w moim przypadku nic nie widać co jest nie tak patrząc przez tą większą dziure i trzeba mieć gumową ręke żeby w ogóle dotknąć zamka.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pewnie bedziesz mieć wkładkę do wymiany. pęka tam taki śmieszny element i właśnie nie można potem zamknąć .

Jak ściągniesz boczek to odkręć sobie lewą szynę od szyby i podwiń do góry zachacz ją o coś. Dalej na wkładce masz taką podkowę (el. 20)http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AF91&mospid=47256&btnr=41_0559&hg=41&fg=40 i musisz ją wybić czy wysunąć , jeżeli masz podgrzewaną wkładkę to wcześnie musisz usunąć to ustrojstwo http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AF91&mospid=47256&btnr=61_0598&hg=61&fg=25.

dalej wkładka powinna wyjść sama od strony zew. wkładasz kluczyk wkładkę kręcisz nią i widzi ze coś jest pekniete.

No i dalej sobie znajdź gdzieś na internecie jak zrobić zeby nowa wkładka( używana) była dalej otwierana z tego samego kluczyka a jak nie to skocz do klucznika :D i on Ci pomoże

Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

witam mam 316 1988 z centralnym zamkiem wczoraj otwierajac auto przekrecilem zamek i nagle uslyszalem jak cos peklo (ta czesc na zdjeciu) i spadlo w drzwi na sam dół załączam obrazek, pytanie sie nasuwa jak naprawić tą usterkę, moge teraz zamykac bagaznikiem samochod albo pasazerem :(

http://c.wrzuta.pl/wi237/6e5d606f00147bb751b61f73/sl272049

Opublikowano
zmienic wkladke...jak Ci sie uda przełozyc bebenek to bedziesz otw. tym samym kluczykiem
Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W ZAMIENNIKACH NIE LICZ NA ZAMKI DO E30. NOWE TYLKO ASO LUB UŻYWKI NA ALLEGRO LUB OKOLICZNYCH ZŁOMOWSCACH.

PZDR>

Opublikowano
na allegro sa jakieś tylko pytanie czy trzeba kupic cały zamek, czy znajdę gdzieś ta część, generalnie wymienic to to dramat tyle tam miejsca :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

UŻYWKI NA TAK DROBNE CZĘŚCI NIKT CI NIE SPRZEDA. PEWNIE CAŁY ZAMEK I JAK KTOŚ WSPOMNIAŁ MOŻESZ PRZEŁOŻYĆ SAM WKĄŁD ZE SWOJEGO I ZOSTAJE STARY KLUCZ.

pzdr>