Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jestem nowym posiadaczem bmw e 39 520i z 99 r przegladajac forum dowiedzialem sie ze przez dziwne dzwieki buczenie po odkreceniu korka oleju lub przy przygazowaniu odpowiedzialna jest zepsuta lub zapchana odma prosze powiedzcie mi jakie sa koszta takiej odmy czy kupuje sie ja w calosci razem z rurkami gumowymi i czy przy demontazu trzeba rozbierac kolektor dolotowy a i na co zwrocic jeszcze uwage jak juz bede ja wymienial auto chodzi raczej normalnie tylko delikatnie lubi przerywac zaraz po 1000 obrotów mam jeszcze jeden maly problem ale wydaje mi sie ze odpowiedzialna za to bedzie linka od gazu mianowicie dlugo mi schodzi z obrotów po dodaniu gazu z gory dzieki
Opublikowano

witam

Ja wymienialem odme koszt odmy samej 250zl z wezykami kolo 450z.Wymiana odkrecasz filtr powietrza razem z obudowa,sciagasz przeplywomierz i przepustnice tam jest ciezkie dojscie mi mechanik tylko to zdemontowal wiem ze mozna jeszcze sciagnac kolektor caly i wtedy masz dojscie do wszystkiego. :D

Opublikowano
Nie straszmy :) - 250zł to kosztuje....w ASO czyli sklepie dla... naiwnych :D . Chełmno ul. Łunawska 2 odma ORYGINAŁ 140zł wężyki ORYGINAŁ 70zł w SKLEPIE!!!! Więc troszkę radzę poszukać bo wydać bez mała 500zł a 200zł....Robocizna dla mechanika z małymi rączkami ok. 1 godziny. zdjęte zostało cały dolot czyli przepływka, filtr powietrza i guma do przepustnicy w ok 5min odkręcenie przepustnicy - tutaj największa zabawa bo troszkę schodzi i mamy odmę za nią, wymieniamy odmę i wężyki, przykręcamy przepustnicę zakładamy dolot i koniec. Ale tak jak nadmieniłem mechanik nie może mieć łap jak łopaty bo nie dojdzie.
Opublikowano
Daj do nich jakis kontakt bo wygooglalem tylko:

Pod następującym adresem:

Bodzio. Firmowy salon meblowy.‎ -

poszło PW

co do nerek nie wiem, trafiłem chyba na jakiś wybryk natury bo 3 lata nie psuje się oleju nie bierze a jedynie odme wymieniłem i to dlatego, że tak trzeba (co drugą wymianę oleju), a ogólnie nic jej nie dolega, ale zapytam jak będę o nerki no i allegro :)

no przepraszam regeneracja alternatora - tam gdzie kupuję części jest też mechanika- 90zł z robocizną :)