Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam od nie dawna e32 730 i pojawil mi sie problem bo jak jade samochodem lub stoje to na wolnych obrotach mróga mi olej a mam go prawie max i nie wiem co to moze :doh: byc prosze o pomoc :D
Opublikowano (edytowane)
witam mam od nie dawna e32 730 i pojawil mi sie problem bo jak jade samochodem lub stoje to na wolnych obrotach mróga mi olej a mam go prawie max i nie wiem co to moze :doh: byc prosze o pomoc :D

kontrolka oleju odnosi się jego ciśnienia a nie poziomu...

Ale może też być jakiś "urwany" kabelek od czujnika i na wolnych obrotach (jak "telepie" silnikiem) to czujnik przerywa...

Czujnik jest chyba w obudowie filtra olejowego (od dołu)

Edytowane przez Marcin750

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

Kontrlka cisnienia oleju mruga wtedy gdy cisnienie olju jakie jest w silniku jest za male.

Powodem moze byc:

1. konczy sie zycie czujnika cisnienia oleju

2. konczy sie zycie panewek

3. konczy sie zycie pierscieni tlokowych

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzy możliwości: najbardziej prawdopodobna (nie wiem, jaki masz przebieg) to kończąca się pompa oleju, druga to stary olej jak woda i trzecia - szwankujący czujnik.
Kai
Opublikowano
U mnie w E30 320 niestety była to panewka.. :( Miejmy nadzieje, ze u Ciebie to jakaś pierdoła. Nie stuka nic na wolnych??

Będziesz Mógł Wyprzedzać :D

Kto za młodu głupim nie był - ten na starość nie zmądrzeje...

Opublikowano
Kontrlka cisnienia oleju mruga wtedy gdy cisnienie olju jakie jest w silniku jest za male.

Powodem moze byc:

1. konczy sie zycie czujnika cisnienia oleju

2. konczy sie zycie panewek

3. konczy sie zycie pierscieni tlokowych

:modlitwa: A co mają pierścienie do ciśnienia oleju :roll:
Opublikowano
Sprawdż jeszcze filtr oleju. U mnie na wolnych tez sie olej zapalał. Po wymianie filtra wszystko powróciło do normy. Pzdr