Skocz do zawartości

320d e46 - ile powinien mierzyc przeplywomierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ile w Inpie powinny wynosic pomiary przeplywomierza w silniku 136km, pytam poniewaz w prawym gornym rogu jest cos tak takiego jak air mass (ilosc powietrza) ile powinno wyosic na wolnych obrotach a ile przy pelnym bucie 3 bieg i 3,5 tys obr???? Wiem ze w autach po liftingu ten pomiar powinien wynosic okolo 1000 jednostek ale chyba te starszae wersje (136km) sa inaczej odczytywane w inpie. Prosba o pomoc.
''Impossible is nothing''
Opublikowano
do takich rzeczy najlepszy jest dis bo pokazuje on ile powinno byc jednostek i ile masz
Opublikowano
Witam, ile w Inpie powinny wynosic pomiary przeplywomierza w silniku 136km, pytam poniewaz w prawym gornym rogu jest cos tak takiego jak air mass (ilosc powietrza) ile powinno wyosic na wolnych obrotach a ile przy pelnym bucie 3 bieg i 3,5 tys obr???? Wiem ze w autach po liftingu ten pomiar powinien wynosic okolo 1000 jednostek ale chyba te starszae wersje (136km) sa inaczej odczytywane w inpie. Prosba o pomoc.

Przy pracy na wolnych obrotach około 30 - 40 jednostek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przy pracy na wolnych obrotach około 30 - 40 jednostek.

U mnie pokazuje 128-130. To duży problem? Auto jeździ normalnie, spalanie tez w miarę normalne, może minimalnie wyższe niż po wymianie olejów i filtrów a jestem akurat przed wymianą więc może to dlatego.

Opublikowano
Witam, Panowie rowniez chcialbym sprawdzic dzialanie przeplywki pod obciazeniem w disie ale mam problem. Do rzeczy wchodze w diagnostics potem oczywiscie e46>m47 i musze zrobic short test jest kilka linii zaznaczonych na czarno m. in dde, pdc itd gdy juz robie short test to przy kilku czarnych liniach pojawia sie ! (wykrzyknik), X oraz => i nie zabrzo wiem o co chodzi... napewno mam kilka bledow m.in podgrzewacz plynu, obwod swec. Gdy juz short test zostanie zrobiony klikam zielona strzalke w prawo i tam jest ilosc bledow po tym tescie. I nie wiem co robic dale czy te strzalki w prawo klikac... ???? a jak juz sie cofne to nie moge wejsc w dde 3.0 > celem wejscia do live data - bo wywala komunikat ze potrzebny jest short test i kolo sie zamyka. Czy moze ktos z Was poinformowac mnie jak w disie sprawdzic parametry live data??? w co wejsc krok po kroku???
Opublikowano
  • Autor
No ok u mnie na wolnych obrotach w inpie jest 32 jednostek a wiec jest ok a jak powinno to wygladac przy pelnym bucie??? powinna ta wartosc zwiekszyc sie do ilu maksymalnie???
''Impossible is nothing''