Skocz do zawartości

spryskiwacz ksenonow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak sie wlacza spryski ksenonow,chyba mam jakas usterke bo nie dzialaja albo nie wiem jak?... :(
Opublikowano

Spryskiwacze włączają się razem ze spryskiwaczami szyby przedniej: raz na 2-3 razy podczas spryskiwania szyby.

pozdr.

Opublikowano
O ile pamiętam,to co 5-ty raz i nie zapomnij zapalić świateł mijania.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

I zdaje się, że spryski ksenonów działają też jak przytrzymasz chwilę dłużej sprysk szyby.

Pzdr.

Opublikowano

Spryskiwacze wlaczaja sie po zwyklym spryskaniu szyby. Z tego co kojarze to powtarza sie to co 4 piskniecie na szybe, ale pod warunkiem ze odstep czasu miedzy nimi to minuta, czyli jak szybko psikniesz 4 razy to komp zaliczy to za raz. Generalnie nie wnikalem, nie mierzylem stoperem itp, ale tak to mniej wiecej wyglada.

Na poczatek zdemontuj prawe nadkole z przodu i dobierz sie do pompek i zbiorniczka. Na realoem sprawdz ktora jest od xenonow ale chyba ta od zewnetrznej strony. Wtyczki mozesz zamienic na probe zeby sprawdzic. U mnie byl uszkodzony trojnik znajdujacy sie po prawej stronie zderzaka do kupienia w aso za kilkanascie zl. Warto sprawdzic tez czy przewody nigdzie nie pekly.

Opublikowano

Pompkę od ksenonów łatwo zidentyfikować - jest większa/grubsza niż ta od sprysków szyby. I chyba nawet odrobinę grubszy wężyk z niej wychodzi.

Pzdr.

Opublikowano
sprysk ksenonów działa chyba za każdym razem gdy używamy intensywnego mycia szyby plus co piąty podczas normalnego mycia.