Skocz do zawartości

[523] Brak świateł stop, halogen, kierunkowskazów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam w swojej E39 dziwny problem ze światłami, otóż nie działa mi lewy kierunkowskaz przód, halogen lewy, kierunkowskaz prawy tył, światła stopu w lampach.

Nie dochodzi napięcie do żadnego z tych świateł.

3 światło STOP jest.

Czy może być to wina modułu świateł(LCM)? Czy obstawicie coś innego?

Edytowane przez Jockerr

Opublikowano
  • Autor

Dziś zginęły światła przód, które wczoraj udało mi się naprawić.

Nie mam więc świateł na skos auta tj. lewy przód i prawy tył. Działają tam tylko kolejno światła mijania i światło postojowe.

LCM musi być z tymi samymi numerami? Czy będzie działał z innego auta bez żadnych adaptacji/ przeprogramowania?

Opublikowano
LCM musi być z tymi samymi numerami? Czy będzie działał z innego auta bez żadnych adaptacji/ przeprogramowania?

jeżeli znajdziesz ten sam typ LCM'a i najlepiej z tego samego roku to powinien śmigać bez problemu, ja mam różniący Się numerami,ale reszta Się zgadza i wszystkie światła obsługuje normalnie. Nie programowałem tego drugiego modułu czego efektem jest paląca Się mała kropeczka na wyświetlaczu pomiędzy przebiegiem kilometrów

Edytowane przez bonzo320i

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Autor

O.K więc rozpoczynam poszukiwania LCMa na podmiane.

Będę informował jak wygląda sytuacja ;)

Opublikowano
  • Autor

LCM z innymi numerami zakupiony na podmianę.

LCM wymieniony i tak jak podejrzewałem, wszystkie światła wróciły.

Opublikowano
zbyt wiele kombinacji nie miałeś do sprawdzenia, zresztą kolega godzill od razu podpowiedział co do sprawdzenia :wink:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Autor
Od początku podejrzewałem ten moduł ;)