Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po dłuższej przerwie.

Mam obecnie f11 530xd ‘13 model poliftowy.Ale myślę nad przesiadką na e70 3d lub 3si pb. ( nie młodszy niż 2009r, ze względu na korzyści podatkowe. Mieszkam w NL).

Nie jeżdżę wiele, max 20kkm/rok.

i tu moje pytanie, takie dość ,,głupie”.

Czy 3litrowy diesel z 2009 dymi?  🙂

Bo obecny nie dymi nic a nic! No ale mam znienawidzony powszechnie Adblue.

4.4i miałem w e53 przedlift, ogólnie byłem zakochany w v8 i nic tam się nie działo. Ale to spalanie trochę męczy.

Narazie to taka rozkmina bo cofać się o 5lat w tył modelowo to taki trochę słaby pomysł. A mam luxury line więc jest naprawdę dobrze wyposażona. Więc musiałaby się naprawdę perełka trafić żebym się zdecydował.

• Odpowiedzi 953
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie młodszy czy nie starszy niż 2009?
W nie wiele większych pieniądzach jak e70 polift 3.0d można kupić polifta f15 z 25d - b47 biturbo. Mało pali, nawet jedzie (osiągi lepsze jak przedliftowe e70 3.0d m57), euro 6 czyli bez problemów na zachodzie. No i w "razie w" to cały silnik b47 kosztuje tyle co sam wał do n57 na ASO

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Duzo w tym prawdy oprocz ceny silnika, 25d to nie jest zwykle b47 i nie kosztuje 9tys. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 17.03.2024 o 22:21, Kwast napisał(a):

Witam po dłuższej przerwie.

Mam obecnie f11 530xd ‘13 model poliftowy.Ale myślę nad przesiadką na e70 3d lub 3si pb. ( nie młodszy niż 2009r, ze względu na korzyści podatkowe. Mieszkam w NL).

Nie jeżdżę wiele, max 20kkm/rok.

i tu moje pytanie, takie dość ,,głupie”.

Czy 3litrowy diesel z 2009 dymi?  🙂

Bo obecny nie dymi nic a nic! No ale mam znienawidzony powszechnie Adblue.

4.4i miałem w e53 przedlift, ogólnie byłem zakochany w v8 i nic tam się nie działo. Ale to spalanie trochę męczy.

Narazie to taka rozkmina bo cofać się o 5lat w tył modelowo to taki trochę słaby pomysł. A mam luxury line więc jest naprawdę dobrze wyposażona. Więc musiałaby się naprawdę perełka trafić żebym się zdecydował.

Problem sprzedaży efki sam się rozwiązał…, córka uszkodziła przód i auto sprzedane.

Jednak  będę sie kierował ku e70 35i z 2010/11.

Jeździ ktoś takim modelem dłuższy czas i może się podzielić doświadczeniem?