Skocz do zawartości

320d wymiana silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, czy silnik z e46 320d z roku 2004/05 bedzie pasował do tego z roku 2001? cos kiedys czytałęm o normaie spalin , bedzie sie wszysko zgadzało? silnik po lifcie 150km m47n
Opublikowano
  • Autor
mam e46 320d z 2001 roku i padł mi silnik, mam oferte kupna silnika z e46 320d tylko z 2004/5 roku, czy to jest to samo? czy norma spalin lub co innego nie bedzie pasowała?
Opublikowano
Masz przed liftem czy po lifcie? Jak po to masz taki sam motor.
Opublikowano
  • Autor
mam po lifcie 150km. chodzi mi głównie o tą norme spalin bo widzialem ze po vinie ktos sprawdzal czy sie silnik bedzie nadawał. silnik 3 lata młodszy który chce kupic i nie wiem czy wszystko to samo w nim jest
Opublikowano
Czyli masz M47N i chcesz kupic M47N, czyli taki sam silnik :cool2: . A z normą spalin to nie wiem :norty: , powinna byc taka sama.
Opublikowano
Powinno byc OK, ewentualnie do przeprogramowania/wymiany bedzie ECU
Opublikowano
  • Autor
tak wszystko to samo:) jakby byl rok produkcji tak samo to bym sie nie zastanawiał a tak to wole miec pewnosc, ktos sie zna w temacie?:)
Opublikowano
Nie rozumiem dlaczego pytasz o normy spalin? Masz M47N padniety wiec wymieniasz na M47N. Byc moze ze ten nowy spelmia Euro4 ale dlatego ze ma DPF ktory nie jest podlaczony z elektronika ,wiec bez obaw.
Opublikowano

słyszałem że te w roczniku 2004 mają inne wtryski niż te 2002/2003

wszytsko pewnie można sprawdzić po real oem mając 2 viny

turbo sterowane elektronicznie już jest w 2004, w 2002/2003 jest zwykłe

przypuszczam że zamierzasz silnik bez osprzętu przełożyć, tak czy siak ktoś to sterowanie by ogarnął

tyle że p&P nie będzie - tyle co mi się nasuneło do głowy