Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzis postanowilem zobaczyc jak malo moze spalic moja Z4 3.0 SE na 100km odcinku, glownie serpentyny gorskie przy predkosciach 70-90 z 5 krotnym wyprzedzaniem i 7 km przez nie zatloczone miasto wynik to 6.3l/km

(przed ostatnim wyprzedzaniem bylo 6.2)

Ciekaw jestem czy wam uda sie pobic ten wynik?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
No coz do wyscigow wybralbym inne auto co do "d@py" to zapraszam twoje trzy litry bys pokazal mi jak nalezy jezdzic w zamian stawiam butelke dobrej 12-letniej szkockiej.
Opublikowano
Moja e85 3.0 pali przeważnie 12-14l :norty: zaś e89 2.5 pali 10-12l :mrgreen: a to dlatego, że nigdy nie jeżdżę jak d@pa :wink: Te samochody nie są produkowane po to by jeździć oszczędnie i patrzeć jak to malutko palą przy prędkości 80km/h :duh:

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png

Opublikowano
Dzis postanowilem zobaczyc jak malo moze spalic moja Z4 3.0 SE na 100km odcinku, glownie serpentyny gorskie przy predkosciach 70-90 z 5 krotnym wyprzedzaniem i 7 km przez nie zatloczone miasto wynik to 6.3l/km

(przed ostatnim wyprzedzaniem bylo 6.2)

Ciekaw jestem czy wam uda sie pobic ten wynik?

A liczyles kiedys realne spalanie czy bezgranicznie wierzysz wskazaniom komputera ? bo srednio mi sie chce wiezyc w te niecale 6,5l w m54b30.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

To faktycznie wskazania z kompa. Ale chetnie zatankuje auto do pelna przejade dystans i zatankuje jeszcze raz :) tylko nie wiem kedy znow mi przyjdzie ochota na takie szalenstwo :)

Generalnie preferuje jazde bardziej dynamiczna.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

6,2l/100 km to faktycznie ciekawy wynik, ale 7-7,5 l jest jak najbardziej realne w trasie do 110 km/h

jednak bynajmniej nie jest to samochód do wolnej jazdy... ;-)

Opublikowano

Moja lepsza połowa na szczęście lub nie, nie interesuje się co jest pod maską ;) ważne by jeździło i ładny kolor miało ;)

ale faktycznie by uzyskać tak niski wynik spalania trzeba się trochę pomęczyć a więc żadna przyjemność z jazdy, żadnego szybkiego wyprzedzania etc ;-)

Realnie trzeba liczyć 8-8,5 litra w trasie. Pamiętam kiedyś miałem e36 320i i spalanie było nieco wyższe, a więc technika idzie do przodu i mimo większej mocy spalanie jest w najgorszym razie takie same jak w 2.0i m50.