Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na ostatnie fotce widać szyber, więc nie ma okazji 2 w cenie jednego :mrgreen: .
Opublikowano

Widać szyber.

Jak dla mnie ładna bunia, jechac oglądac z miernikiem, jeżeli masz możliwość to tez z kompem i jak jest w miare ok to brać.

Pamiętaj ze to nie są nowe auta i coś tam zawsze może być - no i podstawa nie sugeruj się przebiegiem - to jest silnik który, przy odpowiednim traktowaniu pyknie spokojnie 500kkm :cool2:

P.S. Ja żałuje ze mojej 330i nie mam automata - to jest naprawde super sprawa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
szyber jest :cool2:

A skąd wiesz?

Panowie, może mam już obsesje - bo kilka ładnych sztuk mi uciekło w ostatnim czasie. Byłem za wolny. Ale zastanawia mnie, że ona jeszcze stoi - tzn juz ponad tydzień. Tzn, że coś z nią nie tak? :)

Niekoniecznie cos nie tak, w Polsce połączenie e46 + duża benzyna + automat kiepsko sie sprzedaje.

Jaki auto ma deklarowany przez sprzedajacego przebieg? Cena dosc niska jak na ten silnik i rocznik.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Niekoniecznie cos nie tak, w Polsce połączenie e46 + duża benzyna + automat kiepsko sie sprzedaje.

Jaki auto ma deklarowany przez sprzedajacego przebieg? Cena dosc niska jak na ten silnik i rocznik.

Widać szyber.

Jak dla mnie ładna bunia, jechac oglądac z miernikiem, jeżeli masz możliwość to tez z kompem i jak jest w miare ok to brać.

Pamiętaj ze to nie są nowe auta i coś tam zawsze może być - no i podstawa nie sugeruj się przebiegiem - to jest silnik który, przy odpowiednim traktowaniu pyknie spokojnie 500kkm :cool2:

P.S. Ja żałuje ze mojej 330i nie mam automata - to jest naprawde super sprawa

Przebieg jest coś około 250 000. Pamiętam ze stycznia jak stała za trochę więcej.

Tu jest instalacja gazowa, może przez to taniej? Chociaż nie ma reguły z tego co zaobserwowałem. No dzwonie i się umawiam. Wkurza mnie tylko ten znaczek na masce ( teraz weszły takie energetyki ). Musi opuścić przynajmniej o cenę ori znaczka:)

Pozdrawiam Wszystkich Miłośników Marki !
Opublikowano

Eeee tam 250kkm to jest pikuś kolego. Moja ma ponad 270kkm :cool2: i jeżdzi super

A znaczek to sobie sam zmienisz.

Za instalacje nie jest tansza - raczej za przebieg bo w Polsce ludzie nadal myślą ze jak ma wiecej niż 150kkm to złom - jak kiedyś polonez :wink:

Pierwsze co zrób, to zmien olej w automacie, no chyba ze gość go niedawno zmieniał i pokaże Ci na to jakies papiery.

Skrzynie -automaty do benzyn E46 robił ZF i to są naprawde mało awaryjne skrzynie - w przeciwnieństwie do skrzyń w klekotach (GM)

Opublikowano

Chłopaki a coś takiego jak brak wkładki zamka od w drzwiach?

Nie ma zamka w ogóle. Otwiera się i zamyka tylko z pilota - czy ktoś się z czymś takim spotkał ? to rozwiązanie fabryczne ?

Opublikowano

Według mnie nie jest to rozwiązanie fabryczne, w drzwiach po stronie kierowcy jest miejsce na klucz.

Hihat siądą baterie w kluczykach itd. to tylko życzyć powodzenia przy otwarciu autka ;) .

Opublikowano
Chłopaki a coś takiego jak brak wkładki zamka od w drzwiach?

Nie ma zamka w ogóle. Otwiera się i zamyka tylko z pilota - czy ktoś się z czymś takim spotkał ? to rozwiązanie fabryczne ?

może wymieniane drzwi z anglika

Opublikowano

może wymieniane drzwi z anglika

Według mnie nie jest to rozwiązanie fabryczne, w drzwiach po stronie kierowcy jest miejsce na klucz.

Hihat siądą baterie w kluczykach itd. to tylko życzyć powodzenia przy otwarciu autka ;) .

No właśnie też tak sądzę i tego się obawiam.

że z Anglika to chyba najbardziej prawdopodobne wyjaśnienie - ale samo auto jest "lewe" tzn wersja niemcy. wg VIN

Opublikowano
Oj, kombinujecie. Sama przeróbka na "gładkie" drzwi jest dość popularna, a wyjęcie wkładki kluczyka i zastąpienie jej lakierowanym plasticzkiem to żadna filozofia. Poza tym zamek mógł się zepsuć, a obecnie dostanie lewego (od strony kierowcy) z miejscem na wkładkę kluczyka jest trochę utrudnione.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak żyję, to jeszcze takiej popularnej samoróbki nie widziałem. To już prędzej bym olał i zostawił zepsuty, tak jak jest, a nie zamek całkiem likwidował.

Nie piszę złośliwie. Ino pierwsze słyszę, żeby zepsuty zamek tak "naprawiać".

Opublikowano

Ja już kilka(naście) widziałem. Niektóre nawet tak drastyczne, że polegały na całkowitym usunięciu klamek z drzwi i zaszpachlowaniu wnęk.

Zepsuty zamek natomiast mógł ktoś wymienić na wersję angielską (bez miejsca na wkładkę), bo akurat europejskiej nie szło dostać. I co wtedy? Nie zostawi się przecież dziury obok klamki.

Opublikowano
Jest jeszcze taka opcja - że nie zamek się zepsuł tylko bok był skasowany. Dlatego wymiana drzwi. Anglik - taniej, może jedyne pod kolor były do wyboru. W każdym razie nie podoba mi się to.. :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daleko masz, żeby podjechać i obejrzeć? Wg mnie przód nie jest jak z fabryki, z prawej strony w miarę trzyma linię z błotnikiem (chodzi mi o zachodzenie na lampę) a z lewej już niekoniecznie. Oczywiście to go nie dyskwalifikuje, najważniejsze jak jeździ! Wyposażenie zachęcające, tak jak silnik i gaz jak ktoś lubi. Tylko cena, za to wszystko i podobno bezwypadek, taka trochę okazyjna? :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie ma w VIN S877A DELETION CROSS-OVER OPERATION BRAK OBSŁUGI KRZYŻOWEJ

więc coś było grzebane.

ale to szczegół.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Daleko masz, żeby podjechać i obejrzeć? Wg mnie przód nie jest jak z fabryki, z prawej strony w miarę trzyma linię z błotnikiem (chodzi mi o zachodzenie na lampę) a z lewej już niekoniecznie. Oczywiście to go nie dyskwalifikuje, najważniejsze jak jeździ! Wyposażenie zachęcające, tak jak silnik i gaz jak ktoś lubi. Tylko cena, za to wszystko i podobno bezwypadek, taka trochę okazyjna? :?

Mam daleko niestety... Wrocław -->Ostróda.

Jest tam dużo drobiazgów. Kilka czujek parktrocnica do wymiany, tylna wycieraczka nie robi, świeci się poduszka, szyber się czasem zatnie.. także jeżeli technicznie jest spoko - to cena jest ok.