Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały problem z fotelami:

1) Fotel kierowcy nie jest sztywny- jak na nim siedzę oparcie trochę się rusza, to samo przy hamowaniu i ostrzejszych zakrętach. Nie jest to jakieś duże ruszanie, ale upierdliwe, chciałbym się dowiedzieć czy da się to jakoś naprawić? Znalazłem na allegro firmę z Warszawy, która naprawia fotele, ale w Katowicach niestety żadnej. Ktoś zna jakąś firmę, która się tym zajmuje? A może da się to naprawić we własnym zakresie?

2) fotel pasażera- urwała się rączka od podnoszenia fotela- wewnętrzna (bliżej fotela kierowcy) da się to naprawić we własnym zakresie czy nie warto podejmować tematu? Druga działa, więc jest jak podnieśc fotel.

Z góry dzięki za odp szczególnie dotyczące fotela kierowcy :)

Opublikowano
W poprzedniej e36 też miałem złamane oparcie z jednej strony.Trzeba wyjąć fotel,rozebrać oparcie odchylić piankę i pospawać.Pikuś :wink: Urwała się rączka czy linka :?: Z reguły linka się urywa.Jak masz pojęcie troszkę dasz radę,ale zapewne nie masz spawarki :norty: A więc będziesz musiał podjechać do warsztatu.Tutaj znajdziesz polecane warsztaty przez forumowiczów- viewforum.php?f=10
Opublikowano
Jak podjedziesz do bielska do dam Ci za darmo rączkę z linką i sobie wymienisz, żadna filozofia. A co do 1. pyt. to możliwe że mechanizm ma luzy lub śruby trzeba dokręcić tak czy inaczej trzeba odkręcić fotel (4 śruby) i zobaczyć.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano

Dzięki koledzy za rady, nie wiem co się urwało, bo tej rączki nie było od początku :) ale skoro mówicie, że to nie jest aż tak trudne to poradzę sobie :) Dzięki. W fotelu kierowcy są właśnie tak jakby luzy, więc jak tylko temperatura trochę pójdzie do góry to się tym zajmę.

W Bielsku bywam dość często- jak będę jechał następnym razem to się skontaktuje- będę bardzo wdzięczny i jakoś się zrewanżuję!

Opublikowano

Przerabiałem spawanie siedziska :)

Jak rozebrałem tapicerkę , wyciągnąłem pianke i zobaczyłem jak wyglądają seryjne spawy i jakim cienkim elementem jest stelaż oparcia to nie byłem zdziwiony że poddał sie przy mojej wadze :D

Opublikowano
koledzy mam podobny problem z fotelem kierowcy. skrecajac np w lewo fotel zaskrzypi jak wrota w stodole..słychac ze to siedzisko, oparcie nie. co mam z tym zrobic mial ktos podobny problem??pojawiło sie to pare dni temu..fotel nie jest specjalne jakos luzny czy cos.. jak nim szarpie to lekki luz tam jest, ale nei zeby tak skrzypialo.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja mam fioletową tapicerkę, więc zmiana średnio wchodzi w grę, ale zrobiło się ciepło to wyciągne go i popatrze co mu dolega :)