Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pewno jest różnica między 163konie a 143 konie może nie znowu aż taka wielka, ale pewnie odczuwalna. Co do auta to ja za więcej niż 35 - 37 tys.zł bym go nie kupił. Golas + 5 tys.zł żeby go doprowadzić do stanu używalności + przegląd + ubezpieczenie wyjdzie ok 45 - 47 tys.zł. Widać, że ktoś o ten samochód nie dbał, więc nie wiadomo w jakiej kondycji są podzespoły silnika. Chociaż tyle, że nie bity ( chociaż i tak do malowania), ale dolicz sobie 1000zł za dorobienie kluczyka, bo pewnie chciałbyś mieć zapasowy.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Witam serdecznie.

Chce wziąść udział w licytacji i proszę o opnie czy ten silnik 143 KM jest równie dynamiczny co 163KM.Może lepiej kupic z 163 KM

http://www.licytacje.pekaoleasing.com.pl/aukcje/66964-bmw_318_d_143km105kw

143 i 163 jak sama nazwa wskazuje to nie to samo. Pytanie czym teraz jeździsz - jeśli Twój obecny samochód ma 100 KM lub niżej to pewnie jak wsiądziesz do 143 to i tak poczujesz się jak w rakiecie. Odrębna kwestia to czy akurat to auto jest godne uwagi - zgadzam się z przedmówcą że auto jest wyraźnie zaniedbane. Serwis przekroczony o 18 tys km (a w każdym razie jeśli serwisowano to nie zerowano licznika serwisowego)... uszkodzenia karoserii... Wersja wyposażenia stosunkowo uboga. Ja bym szukał dalej.

Opublikowano
No nie wiem czy w rakiecie ale załóżmy ze tak.obecnie jeżdże GOLF V 2004 r kupiłem w salonie w 2004 roku.(1.9 TDI 105 KM)Obecnie ,coraz częściej żona jeżdzi samochodem ,a ja szukam 3 E-90 .Dlaczego Bmw -zgrabna sportowa sylwetka,jak to mówia radość z jazdy ,choc o VW złego słowa nie powiem.ma 116 tyś km .żadnych problemów z silnikiem itd. serwisowany tylko 3 lata do 2007 roku .Nie wiem jak CR BMW ,ale wiem jedno koledze w passacie 2.0 TDI 2006 rok pękła glowica,potem ,koło zamachowe ,itp .Poprawili to dopiero w 2007 r.I własnie zaglądam na mobile.eu przed chwilą ,jak sie ceny oscylują ,3 egzemplarze Motorschaden,heh ,patrzylem na lekko uszkodzone .Pewnie trudno bedzie cos wybrac z lat 2006-2007 .ale martwi mnie to Motorschaden .
Opublikowano

B6 do 2006r to porażka, dopiero jak piszesz od 2007-08r było to poprawione. Nie będzie trudno znaleźć, wszystko zależy od tego ile masz $$ Tylko nie łudź się, że kupisz za 4 dyszki miód cud malinkę.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Czy seria E-90 cierpiała na podobne problemy co 2.0 TDI .Czy W okreslonych latach produkcji były problemy z silnikiem ,głowicą turbina ,itp,.Na które modele uważac.priorytetem zakupu jest 320D sedan,

316d 115 KM

318d 122 KM

318d 136 KM

318d 143 KM

320d ED 163KM

320d 163 KM

320d 177 KM

Proszę o odpowiedz który z silnikow jest najmniej awaryjny,.

Dziękuje.

Opublikowano
Uważam ,że 318d - 143KM i 320d - 163KM i na pewno wiekszość tutaj sądzi podobnie .
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/