Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z centralnym ,mianowicie gdy zamykam ryglem od strony kierowcy zamykają się tylko drzwi kierowcy ,gdy pozamykam wszystkie drzwi ręcznie to tym ryglem otworzę wszystkie. Co może być tego przyczyną? Bezpieczniki pod kanapą wszystkie zmieniłem na nowe i nadal nic ,kabel w bagażniku wygląda dobrze , co dalej sprawdzać?
Opublikowano
jeden z przewodów w drzwiach kierowcy musiał ci się rozłączyć (czasami niestety się wypinają)
Opublikowano
A jeśli zamykasz od strony pasażera lub bagażnikiem to co się dzieje?

od strony pasażera wcale nie mogę zamknąć ,bagażnikiem jutro spróbuję ale z tego co wiem to drzwi mi się nie zamykają po zamknięciu bagażnika.

Opublikowano

od strony pasażera wcale nie mogę zamknąć ,bagażnikiem jutro spróbuję ale z tego co wiem to drzwi mi się nie zamykają po zamknięciu bagażnika.

Spróbuj jeszcze ten sam manewr z otwieraniem innym zamkiem zamkniętych wcześniej ręcznie.

Opublikowano

Spróbuj jeszcze ten sam manewr z otwieraniem innym zamkiem zamkniętych wcześniej ręcznie.

Innymi nie da rady otworzyć. Przewody w przelotce wyglądają na dobre

Opublikowano
jeden z przewodów w drzwiach kierowcy musiał ci się rozłączyć (czasami niestety się wypinają)

i nie szukaj wiecej juz na poczatku miałes wyjasnione co i jak posprawdzaj wszystkie polaczenia przy klamce przednich prawych i lewych drzwi albo wypieła sie kostka albo przełamał sie przewód nie czarujmy sie ze auto jest nowe i nie powinno tak byc ... po prostu lata swoje tez ma

Opublikowano

i nie szukaj wiecej juz na poczatku miałes wyjasnione co i jak posprawdzaj wszystkie polaczenia przy klamce przednich prawych i lewych drzwi albo wypieła sie kostka albo przełamał sie przewód nie czarujmy sie ze auto jest nowe i nie powinno tak byc ... po prostu lata swoje tez ma

Możesz mieć rację(i pewnie ją masz) ale jeśli nie,to on na pałę będzie dwa lata szukał,lepiej zebrać jak najwięcej danych i zbadać rzecz na schematach.Ten układ jest dość skomplikowany wbrew pozorom.

gregor, o jakim ryglu piszesz w pierwszym poście? O kołku w drzwiach,czy o zamku(kluczyku)?

Opublikowano
jesli potrzebne beda schematy to do e34 posiadam (pw) a co do namierzenia to zaczołbym od zdjecia tapicerki dzrzwi (5minut i zdjecie kostek pomiar i wiesz na czym stoisz)
  • 3 tygodnie później...