Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Coś mi zaczęło piszczeć, któraś rolka albo pasek. Najpierw chce zdjąć pasek i sprawdzić co piszczy aby nie kupować części w ciemno. Z tego co widziałem napinacz można naciągnąć (klucz imbus) zablokować i pasek powinien zejść bez większych problemów. Czy ktoś wie jaki rozmiar imbusa jest potrzebny aby naciągnąć napinacz?

BMW E46 320D 2000r.
Opublikowano
Duża nakrętka z imbusem to jedynie element przykręcania napinacza do "tuby" na której on pracuje . Napinanie czy luzowanie napinacza jedynie przy pomocy jakiegoś pręta lub rurki wsadzając w specjalny otwór w napinaczu.
Opublikowano
Duża nakrętka z imbusem to jedynie element przykręcania napinacza do "tuby" na której on pracuje . Napinanie czy luzowanie napinacza jedynie przy pomocy jakiegoś pręta lub rurki wsadzając w specjalny otwór w napinaczu.

mógłbyś coś dokładniej napisać gdzie ten otwór się znajduje na napinaczu i jaki pręt potrzebny (na oko, średnica)

BMW E46 320D 2000r.
Opublikowano
mozesz uzyc zwykłego gwoździa albo wiertła... co masz pod ręką a pasek zwalniasz ręką :) lekko idzie ale we dwóch lepiej :)
Opublikowano
Zdjęcie paska przebiegło bezproblemowo. Teraz mam pytanie odnośnie firm rolek, do wyboru: febi, ruville, skv i ina. Brać najtańsze z tych czy któraś z tych firm jest ewidentnie lepsza ?
BMW E46 320D 2000r.
  • 2 tygodnie później...