Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy samochodów bmw. Moja benia jest pierwszą, którą mam przyjemność posiadać i w porównaniu, do innych marek, które miałem, plasuję ją w czołówce (chyba nawet wyżej niż moją rozbitą b4, do której czuję wielki sentyment)...ale do rzeczy. Otóż nawet w niej czasem coś się popsuje i tak też się stało. Na zdjęciu (zresztą zapożyczonym) zaznaczyłem znakiem zapytania element, z którego do niedawna wydobywał się taki brzęczący dźwięk. Poza tym silnik zaczął pracować nierówno (falować), ale to pewnie przyczyna regulatora obrotów biegu jałowego no i pękniętej gumy powietrza dolotowego. Jeszcze nie wymieniłem regulatora i nie zakleiłem gumy, ale nie to nie problem, bo wiem jak te rzeczy się nazywają i jak je zdobyć, natomiast nie wiem jak się nazywa to "pierdzące" coś :) proszę o wskazówki.http://images35.fotosik.pl/1221/59d12a391917d8efm.jpg
Opublikowano
Pewnie chodzi Ci o odme??? Gumę raczej radziłbym kupić nową, klejenie nic nie da, a potem jakby falowania nie ustąpiły, to wtedy możesz wymyć silniczek krokowy. Zapchana odma też może być powodem falowań.
Opublikowano
tak jak koledzy mowia..mi zle chodzil silnik wlasnie przez ta odme. zawor w niej byl zepsuty..a raczej jego brak.
Opublikowano
miałem problem z odmą, piszczała, okazało sie że pęknieta guma pod tym dekielkiem, poszukaj w moich postach tego tematu :)
Opublikowano
Pięknie dziękuję za odpowiedzi. Chodziło mi właśnie o tą odmę. Przez jakiś czas wydobywało się z niej pierdzenie, a jak kolega abon napisał, że tam jest guma, to teraz jestem już pewny, że to ten element zawiódł. Temat zamykam. Jeszcze raz dziękuję :)