Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moje Bmw 316i - e36 dusi się na jedynce, za każdym razem muszę wkręcić silnik na odpowiednie obroty, aby nie odczuwać szarpania. Ostatnio wymieniłem rurę gumową dolotu powietrza za filtrem, odczułem nieznaczną poprawę. Pytanie moje brzmi: Czy jest to wina złego działania przepływomierza? Jeśli tak jak sprawdzić miernikiem? Dodam jeszcze, że silnik chodzi w miarę równo na jałowym biegu. Pozdrawiam
Opublikowano
co oznacza dla mnie w miarę równo chodzi: obroty trzyma 800, silnik jednak nie chodzi "jak zegarek" - ale to chyba normalne przy tak starym aucie.... Natomiast szarpanie tylko na pierwszym biegu.
Opublikowano
jak sie dławi to wina przepływki jak ja odłaczysz to sie nie będzie dławił bynajmiej nie powinien czyli do wymiany moim zdaniem bo miałem to samo
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mam ten sam problem. Jak chce ruszyć z "kopyta" i dam w gaz na jedynce zaczyna szarpać, wystarczy że wrzuce dwójkę i jest juz ok. Natomiast kiedy ruszam normalnie-spokojnie-jest wszystko ok. Odłączyłem przepływke i nie ma różnicy.