Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dla wszystkich szyb montowanych w E9x występują zamienniki. Wtedy mimo, że naprawa wykonana w Nord Glass to na oryginalnej szybie ze znaczkiem BMW (ja tak miałem, mam szybę solarną) bez utraty zniżek. Notabene, wolę powierzyć wymianę tego elementu serwisowi który się w tym specjalizuje, niż ASO dla którego jest to tylko jedna z wielu czynności serwisowych.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

nie wiem jakie masz warunki ubezpieczenia AC (w niektórych ubezpieczalniach jest tak, że wymiana szyby w warsztacie wskazanym przez ubezpieczyciela nie powoduje zwyżek - można wtedy powiedzieć, że jest to ubezpieczenia autoszyba i chyba w tym przypadku to może być sieć Nordglass)

może masz możliwość wykonania usługi w dowolnym wskazanym warsztacie przez siebie (dajesz im wtedy upoważnienie do rozliczenia szkody a oni wymienią szybę na taką jaką chcesz Pilkington/Sekurit/Nordglas...) tylko w tej opcji musisz dopytać się ubezpieczyciela czy w następnym roku będziesz miał zwyżkę

no i kolejna sprawa sprawdź czy nie masz udziału w szkodzie (ja akurat nie obsługuję benefii więc nie wiem jak jest u nich) bo jak okaże się że masz udział w szkodzie i w przyszłym roku podniosą Ci do tego składkę to może się okazać, że taniej będzie pojechać do jakiegoś warsztatu i wymienić szybę bez zgłaszania do ubezpieczyciela a powiedzmy zgłaszanie szkody pozostawić na jakąś "grubszą" robotę

pozostawiam do przemyślenia i warto czytać warunki ubezpieczenia bo ja już się na tym przejechałem ... (ubezpieczenie tzw. "autoszyba" jest specyficzne dla każdej ubezpieczalni a na stronie Benefi nie znalazłem nic na jego temat)

Opublikowano

Właśnie pisałem, że jeśli zrobie w warsztacie, który oni mi wskażą (w tym wypadku Nordglass lub Autoglass) nie trace zniżek. Nie mam też udziału własnego w szkodzie.

Co do tego co kolega napisał o szybie to moja raczej występuje jako zamiennik, mam tam czujniki deszczu, zmierzchu i auto klime, solarnej raczej nie mam, o ile da sie to odczytać z VIN.

Sprzedam:
  • 1 rok później...
Opublikowano
a saint gobain sekurit jest dobra firma? Moja ubezpieczalnia ma z nimi podpisana umowę i tylko taka mogą mi zaproponować? czy coś jeszcze oprócz gorej i dolnej uszczelki wymieniac?
Opublikowano

A na dole jest jakaś uszczelka?

Po mojemu jest tam listwa metalowa, w którą wpina się plastik podszybia. Listwę tą należy bezwarunkowo wymienić.

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

Opublikowano
tak naprawdę to mam jeszcze oryginalna szybę jeszcze bmw i tylko trzy odpryski od kamieni, zgłosiłem dzisiaj szkodę i trochę obawiam się ze może będę żałował bo albo coś źle wkleja albo ta szyba z tej firmy saint gobain sekurit będzie jakaś lipna :/
Opublikowano
jak masz do wklejenia szybę w Warszawie to polecam (już 2 razy korzystałem + klika razy moi znajomi) maxglass na grzybowskiej - bardzo profesjonalne wykonanie usługi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
tam właśnie wymieniałem szybę i też mogę polecić ten warsztat. Tylko mam mały problem z czujnikiem deszczu czy można go jakoś bardziej podkręcić bo jest znacznie mniej czuły teraz niż było to w oryginale?
Opublikowano
Mozna przeprowadzić adaptacje takiego czujnika. Tylko z tego co wiem to trzeba to zrobic podlaczajac sie komputerem do samochdodu. Robiłem to u siebie i poprawa jest bardzo duża.