Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witam . Mam ten sam problem .

Błąd 5fb4 , sprawdziłem bezpieczniki , przekaźnik , i sama sprężarkę . Na krótko podłączona pracuje , ale zawory dalej nie puszczają powietrza. Do samej sprężarki również prąd nie dochodzi. Proszę o wskazówki , jak się z tym uporać.

Opublikowano

Dziękuję Din 76.

Dlatego zapytałem , ponieważ wyświetlają mi się tylko posty Mariusza1954 i jego pytania , a żadne posty z odpowiedziami które dostał.

Dziękuję jeszcze raz .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolega tomek020 usunął swoje posty wszystkie (powód nie znany mimo że jest na tym forum pod innym nick) ,

Capaz też usunął swoje posty dlatego tak dziwnie się czyta posty jakby dyskusja z duchem była :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Robiłem to na samym zapłonie , i na włączonym silniku. Rezultat żaden , chyba przyczyna tkwi głębiej

Co robił ? P.S. Już przeczytałem.

Ja bym próbował to robić z ISTA

Opublikowano

Mój samochód nie widzi sprężarki .

Manualnie można podnieść tył , lub osobno każdą ze stron . Jednak sprężarka sama się nie uruchomi .

Ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mój samochód nie widzi sprężarki .

Manualnie można podnieść tył , lub osobno każdą ze stron . Jednak sprężarka sama się nie uruchomi .

Ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć?

Tak a gdzie wyniki diagnostyki ?

Opublikowano

Wyników nie widziałem .

Gość który robi mi auto , mówi że przy użyciu KTSa może wszystkim sterować , błędów żadnych w aucie nie ma , a sprężarka sama się nie włącza.

Że prawdopodobnie coś inpa usunąłem. Wraz z błędem 5fB4

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyników nie widziałem .

Gość który robi mi auto , mówi że przy użyciu KTSa może wszystkim sterować , błędów żadnych w aucie nie ma , a sprężarka sama się nie włącza.

Że prawdopodobnie coś inpa usunąłem. Wraz z błędem 5fB4

KTS - to wszystko jest dobre, ale mało.

Opublikowano

Wyników żadnych nie widziałem.

Facet mówi że przy pomocy KTSa może manualnie ustawić wysokość tyłu auta , albo każdej strony osobno , jednak sprężarka sama się nie włącza.

Że prawdopodobnie inpa coś usunąłem wraz z błędami

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak sobie nie poradzi zrobie ci to zdalnie.Kolega jeździł rok ze skrzywioną kierą,bo nikt w Słupsku nie potrafił czujnika kąta skrętu z AFS ustawić. :mrgreen:
Opublikowano

Nie poradził sobie , jutro będę próbował zrobić adaptacje tylnego zawieszenia za pomocą inpy. I ustawić wszystko . Szukam jakichś wskazówek w necie , ale nie jest ich dużo.

Więc chętnie skorzystam z pomocy

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam Panowie. Mam podobny błąd 5fb4 kompresor wymuszony INPA opuszcza i podnosi. Auto stoi równo wg wskazań 604, ale nie pompuje samoistnie. Ktoś podpowie co jeszcze moge zrobić?
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Podobna sytuacja w mojej e61 - ręcznie można ustawić wysokość nivo ale samoczynnie nie załącza się kompresor i nie poziomuje auta.

tryb oszczędzania energii oraz transportowy są wyłączone

///edit

udało mi się rozwiązać problem, aktywowałem tryb transportowy oraz tryb oszczędzania energii i ponownie wszystkie te tryby wyłączyłem. Błąd się nie pojawia, a wczoraj po wymianie wahacza jak auto opuszczałem z podnośnika to załączył się kompresor i wypoziomował tył...