Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
mam taki problem. po wymianie silnik na drugi m40 1.8 i moja bmw nie reaguje na przekrecenie stacyjki. prad jest rozrusznik dziala. raz chwyci i odpali a zaraz juz nie chce. masa jest itp nie wiem co jest ; ./ ? Edytowane przez kalkos3
Opublikowano
też miałem taką sytuację ale nie po wymianie silnika, objawy były takie ze kluczyk musiałem bardzo mocno przekręcać żeby załapał a i tak czasami nie było reakcji, po prostu stacyjka się wyrobiła a konkretnie blaszki które się stykają w stacyjce się wyrobiły. Naprawa polegała na rozebraniu stacyjki rozebraniu kostki w którą się wpina przewody i poodginaniu blaszek.Przy rozbieraniu tej kostki trzeba mocno uważać żeby się nie rozsypała bo jest tam dużo małych ruchomych części.
Opublikowano
tak jak kolega pisze padła najpewniej kostka stacyjki , ele raczej nie warto jej naprawiać bo nowa kosztuje 50 - 70 zł
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano
hmm powiem tak. dzis poszlem otworzylem maske i wszystkie masy jakie byly przykrecilem mocniej.. przy rozruszniku tez wszystko jeszcze raz po dokrecalem akumulator odlaczylem przykrecilem jeszcze raz. po kiera zdjelem oslone tam tez cos pogrzebalem przy kablach. i odpalila. raz drugi i trzeci. zobaczymy czy jutro tez bedzie dobrze. ale i tak dziekuje za zainteresowanie sie tematem i za pomoc ;)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
nie chce zakladac nowego tematu dla tego pisze tu. mam znow problemy. ale tym razem z silnikiem a wiec tak. silnik chodzi na wolnych bardzo dobrze zaworow w ogole nie slychac ani na wyzszych obrotach ani na nizszych ale gdy jade np na 3 chce bujnac auto dochodzi do 4 tys. i zaczyna przerywac i wtedy zmieniam bieg na 4 i przerywa az ustatkuje i chodzi znow normalnie. i tak zawsze jest od 4 od 3,5 tys obr. na wolnych tak samo wcisne gaz dojedzie np do 5 tys puszczam i juz znow przerywa jak by na jeden gar nie palil. na benzynie i gazie dzieje sie tak samo. swiece przeczyscilem itp. co tu moze byc ? pewien madry mowil mi ze silnik pewnie dlygo stal i musze nim troche pojezdzic i sie ustatkuje ( wymienialem silnik na 2) a druga sprawa to taka ze wczoraj beta chodzila normalnie itp a dzis chce jechac do sklepu i odpalam na benie i dziwnie chodzi przerywa itp i gasnie pozniej jest tak samo tylko szybciej gasinie. na gazie odpalilem i chodzila i bylo ok. pompe wymienialem na poczatku grudnia.. co tu moze byc ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
odswierzam temat. co z tym przerywaniem ? bo jest to uciazliwe malo tego samochod od 4 tys nie zbiera sie tak jak powinien.silniczek krokowy wymienilem i nic to nie dalo...