Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

aby fele od 3 weszły do 7 trzeba załorzyć dystanse jest to spowodowane wielkością ET 3 ma durze a 7 i 5 małe ET.

napewno masa auta ma niewiele wspulnego :D

Opublikowano
aby fele od 3 weszły do 7 trzeba załorzyć dystanse jest to spowodowane wielkością ET 3 ma durze a 7 i 5 małe ET.

napewno masa auta ma niewiele wspulnego :D

typowa logika.....zastanów sie dobrze znim cos napiszesz-..

jeżeli felgi sa dedykowane do modelu 3,to oznaczaze nie tylko załozenie dystansów(i mozna latac 7)-przedewszystkim sa to felgi do lżejszego auta i wykonane do odpowiedniej masy i obciażenia-projektują je specjaliści,a nie pan miecio w chałupniczym warsztacie,zapewniający,że można je założyc do każdego auta-tylko dystanse trzeba dotoczyć do danego modelu.

Opublikowano
typowa logika.....zastanów sie dobrze znim cos napiszesz-..

jeżeli felgi sa dedykowane do modelu 3,to oznaczaze nie tylko załozenie dystansów(i mozna latac 7)-przedewszystkim sa to felgi do lżejszego auta i wykonane do odpowiedniej masy i obciażenia-projektują je specjaliści,a nie pan miecio w chałupniczym warsztacie,zapewniający,że można je założyc do każdego auta-tylko dystanse trzeba dotoczyć do danego modelu.

ja nie twierdze że trzeba dystanse i jest o.k. tylko jest to pewne rozwiązanie oczywiście nie najlepsze. jednakrze te felgi nie rużnią się stopem aluminium tylko konstrukcją samej felgi chodzi mi o ET.

felgi od 3 będą tarły o amortyzatory w 7 a od 7 będą wystawały poza nadkola w 3.

Opublikowano
ja wiem że się różnią w granicach 200 kg ale co z tego materiał z którego są robione felgi do BMW przez BBS jest taki sam oprucz modeli M bo tam są wzmacniane felgi takie jak ALPINA
Opublikowano
kiedys wazylismy autka z moim kumplem - ja w E32 730 manual R6 , on w 535i E34 manual - moja wazyła 1715 kg a piątka 1620 kg , zatem nieco mniej niz 200kg :D - z reguły roznica miedzy E32 a E34 to tak ciut ponizej 100kg .
Opublikowano
kiedys wazylismy autka z moim kumplem - ja w E32 730 manual R6 , on w 535i E34 manual - moja wazyła 1715 kg a piątka 1620 kg , zatem nieco mniej niz 200kg - z reguły roznica miedzy E32 a E34 to tak ciut ponizej 100kg .

no więc właśnie więc jaka masa auta co? :mad2:

Opublikowano

zadna. W testach AMS np E32 740- 1821 kg a 540 E34- 1755 kg, 1721 kg...( były dwa rozne testy ) .

Nie sadze,zeby miało to jakis wpływ na felgi bo to daje ok 50 kg na oś - jedna zgrabna dziewczyna :D

Opublikowano
kolega pisze o bbs bo ta firma robiła felgi do bmw :roll: moim skromnym zdaniem masa auta nie ma tu wielkiego znaczenia i tyle