Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

W zeszłym tygodniu wziąłem się za wymianę termostatu egr, stary był już kompletnie padnięty, wymieniłem na nowy, odpowietrzyłem układ według instrukcji , i teraz komputer zaczął mi wywalać błąd 27 kuehlmittelheizung, wcześniej tego nie było, czy można było podczas dolewania płynu i odpowietrzania spowodować błąd tego urządzenia? czy jeżeli wlałęm za dużo płynu to może wywalać ten błąd? strasznie mnie to zaskoczyło, skasowałem ten błąd , ale po krótkiej przejażdzce błąd ten znów wyskoczył:/

Opublikowano
może to byc przypadek i po prostu ci padł :) może padać chyba na kilka sposobów. Albo grzałki nie grzeją i długo ci nagrzewa się silnik albo tak jak ja mam podgrzewacz odpala się nawet jak silnik jest zagrzany i podnosi obroty do 900.
szukam
Opublikowano
a czy ma on jakiś bezpiecznik w skrzynce?przy przeglądam spis i jakoś znaleść nie mogę, druga sprawa przy odpowietrzaniu nie odkręciłem odpowietrznika właśnie od podgrzewacza i trochę samochodem jeżdziłem, dopiero jak wywaliło mi jego błąd dowiedziałem się ze on istnieje, gdy odkręciłem ten odpowietrznik usłyszałem dzik tak jakby zalewania wodą, czyli podgrzewacz pracował na sucho, czy może to być przyczyna że nie działa, albo ze się spalił?
Opublikowano
witam. Mam jedno pytanko odnośnie tematu. Jeśli w 320 d '98 jest webasto to podgrzewacz o którym tu mowa również jest założony??
Opublikowano

z tego co zdążyłem doczytać od niedzieli to mogę powiedzieć, że ten podgrzeacz jest tak jakby zamiennikiem webasto (sporo mniej wydajnym zamiennikiem)

po odpaleniu samochodu czuję ręką , że ten podgrzewacz coś tam grzeje, czuć że robi się coraz cieplejszy