Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Czy ktos juz przerabiał ten temat?? W lewym dolnym rogu wlewu jest dziurka na wylot i rdza na dolnej krawedzi wlewu.

Jaki jest dobry sposób na naprawe i czy sa jakies srodki na zabezpieczenie tego :mad2:

Pozdrawiam
Opublikowano

Ja kiedyś łatałem dziurę w podłodze w Mercedesie CLK i kupiłem taki zestaw: włókno szklane, żywica epoksydowa(chyba) + utwardzacz. Mieszasz 2 ostatnie składniki, kładziesz włókno szklane na dziurę i smarujesz to tą żywicą z utwardzaczem. Jak już trochę podeschnie, to kładziesz drugą warstwę (analogicznie) i po 2h wyrównujesz papierem ściernym, malujesz i gotowe :) Wcześniej oczywiście trzeba oczyścić z rdzy i wszelkich zanieczyszczeń. Całość jest na prawdę wytrzymała (u mnie już 2. rok) :)

Przy Twojej usterce raczej nie będzie potrzeby dostawania się od środka. Wrzuć zdjęcie to łatwiej będzie to ocenić :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Panowie co myślicie o dawaniu Brunoxu na oczyszczone miejsce?

Zdecydowanie warto,tylko dwie warstwy a potem wykończenie.

Opublikowano
Panowie co myślicie o dawaniu Brunoxu na oczyszczone miejsce?

Zdecydowanie warto,tylko dwie warstwy a potem wykończenie.

zdecydowanie nie warto!!!

pierwsza kwestia, że brunox jest nieco przereklamowany ale to inna sprawa. Brunox wiąże się z rdzą, oczywiście miejsce oczyszczone z grubsza z dużych odpadających kawałków blachy, farby, rdzy. Nie da żadnego efektu na oczyszczoną blachę! Jeśli rdza została zdarta i blacha jest czysta polecam cynk w sprayu jako pierwszą warstwę.

http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png