Skocz do zawartości

318i - metaliczne odglosy po wylaczeniu auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od pewnego czasu moje auto wydaje dziwne dzwieki metaliczne pod maska jak wylacze silnik po przejechaniu jakiegos tam odcinka drogi typu np powrot z pracy 25km. Podnioslem maske ale nic tam nie widac, silnik suchy itd. na wskaznikach normalnie trzyma temperature i z tymi objawami przejechalem juz ok 3 tys km.

Ktos sie z was tu orientuje co to moze byc ? Czy gdzies mi sie cos grzeje w tym aucie czy co ?

Bede wdzieczny za pomoc w tej sprawie

Opublikowano

co to są metaliczne odgłosy, wali metal o metal, szura metal po metalu czy co ?

może ci chodzi o cykanie takie po wyłączeniu auta to objaw normalny bo jak metal się rozgrzewa to się rozszerza i potem się studzi np. kolektor wydechowy i potrafi tak cykać śmiesznie :D

szukam
Opublikowano
co to są metaliczne odgłosy, wali metal o metal, szura metal po metalu czy co ?

może ci chodzi o cykanie takie po wyłączeniu auta to objaw normalny bo jak metal się rozgrzewa to się rozszerza i potem się studzi np. kolektor wydechowy i potrafi tak cykać śmiesznie :D

nic nie wali o nic :) nom takie jakby trzaski czy nie wiem jak to okreslic. nom slyszalem tez taka opinie ze to kolektor wydechowy takie odglosy moze wydawac jak stygnie ale mam to dopiero od pewnego czasu i to chyba raczej nie jest normalny objaw ? wczesniej takiego czegos nie bylo...

uwazasz ze nie mam sie czym martwic ? ja mieszkam w Niemczech wiec tutejsi mechanicy to ja im nie ufam bo to wymieniacze a nie ludzie co umieja naprawiac auta :)

Opublikowano
no to pewnie kolektor. W dieslu tego nigdy nie słyszałem natomiast benzynowe to chyba w każdej marce słychać. Jak chcesz mieć 100% pewności zamiast 99% to nagraj telefonem i wrzuć linka. Ale na zgaszonym silniku tylko kolektor wydechowy który się studzi może cykać bo kurczy sie.
szukam
Opublikowano
no to pewnie kolektor. W dieslu tego nigdy nie słyszałem natomiast benzynowe to chyba w każdej marce słychać. Jak chcesz mieć 100% pewności zamiast 99% to nagraj telefonem i wrzuć linka. Ale na zgaszonym silniku tylko kolektor wydechowy który się studzi może cykać bo kurczy sie.

spoko jest, jutro nagram filmik aparatem i wrzuce :)

dzieki i pozdro