Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ale to najlepszy silnik przecie jest i takie sprawy - no popatrz wirusie :twisted:

gdyby M47 nie sypały sie o wiele częściej niż N47 to Was by w tym wątku nie było. Nie musielibyscie sobie poprawiać humoru wypisując bzdury o silniku na ktory Was nie stać.

Jesteś po prostu żałosny :duh:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

135 tys 2010 r . W krk jest taka cena , wyciągają tylko skrzynie .

Panowie co myślicie o takim rozwiązaniu, zamiast wyjmować cały silnik? Która metoda wg Was jest lepsza?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gdyby M47 nie sypały sie o wiele częściej niż N47 to Was by w tym wątku nie było. Nie musielibyscie sobie poprawiać humoru wypisując bzdury o silniku na ktory Was nie stać.

Nieznasz a oceniasz nas :duh: :mad2:Juz ci kiedys pisalem kupilem ten silnik swiadomie,mialem taki sam w e-46 i niedolozylem ani zlotowki.Bylem i jestem zadowolony z M47 oby tak dalej. :cool2:

Opublikowano
Nie oceniam tylko pisze o faktach. Jest to wątek o problemach z łańcuchem N47, a wypowiadają sie głownie Ci którzy o N47 snuli marzenia. Każdy jakoś swoje decyzje racjonalizuje.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
WItam... Ja dojechalem dzisiaj n47 do polski 900km...nic nie peklo...pozostalo tylko ~20km do mechaniora ktory oceni co w trawie piszczy...doczytalem tutaj wywody na temat wymianie obowiazkowej walu ??za 5 klockow ?? ktos sensownie by mi wytlumaczyl czy to jest obowiazkowe (n47 e90 318d ,08r) tych walkow jest ile ? 2 sztuki bo ktos mi powiedzial ze 2 ....

--==A Miało być niezawodnym autem, przy którym nie za dużo się grzebać miało i rozrządu nie wymieniało==--

ale

ich schlafe jetzt ruhig weil ich eine neue Steuerkette habe

Opublikowano
WItam... Ja dojechalem dzisiaj n47 do polski 900km...nic nie peklo

O ja cie... Toż istny hazardzista z ciebie. 900km? To już łańcuch do wymiany na bank. I wał też. Najlepiej co 500km wymieniać bo padają jak muchy :D :D :D

Opublikowano

hazardzista zaden...ale z wielka nadzieja sie jechalo. To wychodzi na to za zakup bmw od 2007 roku nie ma sensu !! Lepiej siedziec przy starszych rocznikowo i modelowo...Czlowiek jak juz po paru latach zdecydowal sie na BMW (rozrzad na lancuchu no i klasa premium) a tu ci psikus...Swiat jakis dziwny sie staje...q....a. Ciekawe jak tam urzytkownicy (forum- jesli takowe istnieja)ferrari, lamborghini, bentleya, rolls royce(a) tez maja takie problemy :D :D :D :D :D :D :D :D :diabel_smiech:

Merc nie, Audi nie, Bmw teraz tez nie to co czlowiekowi pozostaje....chyba Rosomak

--==A Miało być niezawodnym autem, przy którym nie za dużo się grzebać miało i rozrządu nie wymieniało==--

ale

Opublikowano

Kolega K8v8M każdemu proponuje TICO w metalik kolorze :lol: a w tle taką muzyczkę :

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
usmialem sie....masakra....chyba trzeba 2 setki paliwa meskiego strzelic :D ...

ale

Opublikowano
Nie każdemu tylko tym którzy nie maja kasy na normalny serwis BMW, ktory nigdy nie był tani, a naprawa na poziomie kilku tysięcy zł to nic niezwykłego.

amsat dobre hehehehehe umc umc umca musi być w betce by zagłuszyć szorowanie łańcucha :mrgreen:

uterus dobrze by było zmienić ten wałek ponieważ on jest zespolony z kołem zębatym, które też dostało sztycha i ma zciachane zęby... co z tego, że wymienisz wszystko na nowe prócz tego wału jak on a raczej zębatka na nim będzie niekorzystnie wpływa na nowy łańcuch...ale najlepiej będzie jak mechanik sam oceni stan tej zębatki na wale

Kolego a powiedz mi czy stan lancucha i tego taniutkiego walu idzie ocenic nie wyciagajac silnika ? mozna cos rozebrac zeby zajrzec i ocenic ?

Zadko kto wymienia ten wal jesli chodzi o ludzi ktorzy na forach pisza...jedym lancuchy strzelaja nie daja wogole odglosu katowania...i co taki wal tez do wymiany ?! masakra..czlowiek biedny nawet odrobiny luksusu nie moze doznac :d zart

Sadzisz ze taka lekko dojechana zebatka rozpitoli nowy lancuch w pyl ? w bardzo krotkim czasie

ale

Opublikowano

W moim przypadku rowniez nastawialem sie na wymiane walu, ale mechanik stwierdzil, ze nie ma sensu. Najbardziej powycierane w moim przypadku bylo jedno z kol dolnych. To na wale praktycznie jak nowe.

Tak , tak.... BMW zaleca wymiane.... ale ja wiem jak dzialaja takie firmy ( sam pracuje w servisie pewnej niemieckiej firmy :wink: )

A stan kol gornych - tych na walkach raczej nie da sie ocenic bez wyciagania silnika - chyba ,ze przy pomocy jakiegos boroskopu ( dla niewtajemiczonych taka mala kamerka na przewodzie) , tak po prosu nie ma miejsca na glowe.

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano

No to ja bardzo chetnie kupie taka kamerke mechanikowi...to nie sa duze koszta, patrzac na koszta wyciagniecia silnika...bo jak wyciagna mi i wyjdzie ze rozrzad +wal to ja pier....taka zabawe...polac benzynka i podpalic...

A gdzie to kolega pracuje w Szwabolandi ???

Jednak tico/matiS do sprawdzone pewne wyjscie ...nawet termity to omijaja

Dzwonie do tych lasek z teledysku ale nikt nie odbiera...wzialbym je jutro do mechanika przy diagnozie by pospiewaly :d

ale

Opublikowano

Dzwonie do tych lasek z teledysku ale nikt nie odbiera...wzialbym je jutro do mechanika przy diagnozie by pospiewaly :d

:shock: :shock: pil co ? :mrgreen:

Kolego zakup boroskopu to nie problem - sa nawet takie za 50€ (pomijajac chinszczyzne za kilkanascie), problemem jest, ktory mechanik na podstawie zdjec podejmie sie oceny stanu ukladu.

W kwesti silnika, o wiele latwiej jest wlasnie ocenic stan mechanizmu gdy silnik jest na zew. ( sam bylem, widzialem, dotykalem :lol: ).

Czy naprawde dla sprawnego mechanika problemem jest wyjecie 2l diesla z auta- to naprawde nie jest az tak duzo roboty :mad2: :?:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano

pil wodeczke polska !!

turbojajko w obi (de) widzialem w ta sobote za 20e, bawilem sie tym i dobrze dawalo rade..wtedy przeszukiwalem pulki o wewnetrznej strony :D

Nie wiem ile czasu i jak to wyglada w e 91, z autopsji wiem jak to wyglada w oplu vectra b/c , wlasno recznie wymianka silnika,pasek plus zawory ssace czasowo okolo 8 godz na jedno auto w 2 osoby.

ale

Opublikowano
:d zapraszam do lukniecia :D

ale

Opublikowano

Od jutra pakuję i biegam a auto na kołki aby oponki odpoczęły :mrgreen:

Nie co jak gadam nie rozstanę się ze swoją bunią :oops:

Opublikowano

Witam

Wiec sprawa z moimi odlgosami spod maski rozwiazany.

Osoby ktore pisaly ze to TURBO,ZAWORY WALACE,ROZRZAD i reszta opini niestety sie pomylily.

Diagnoza postawiona w 30sek, ponosnik zjdecie oslon chwila na wsluchanie sie i ... odkrecila sie jakas blaszka, jedna z elementow od wydechu.

Za pare dni zrobie doglebna diagnoze pod kompem jak tam wtryski, turbo itp sprawy. Tak profilaktycznie.

Wiec tak to wyglada na dzien dzisiejszy......

Pozdrawiam

ale