Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam drodzy koledzy mam nadzieje że mi pomożecie z moją bunią problem jest następujący kiedy silnik jest zimny np. rano rozrusznik nie załapie odrazu słychac jakby przeskakiwał bendiks za drugim razem odpalał gdy był ciepły silnik nie było problemu. Pojechałem do warsztatu tam powiedzieli że to bendiks wymienili na nowy no i jest gożej niż było teraz ze trzy razy musi przeskoczyć aby odpalił i nawet na ciepłym silniku powiedzieli że być może trzeba wymienic koło dwumasowe a to niestety koszty są spore czy macie może jakieś inne sugestie jaka może być przyczyna takich zachowań
Opublikowano
Co to za warsztat, który bez regeneracji rozrusznika przy ewidentnych objawach jego uszkodzenia, każe ci wymieniać dwumas? :mad2:
Opublikowano
powiedzieli że być może trzeba wymienic koło dwumasowe a to niestety koszty są spore czy macie może jakieś inne sugestie jaka może być przyczyna takich zachowań

Ja w poczciwym maluszku mialem podobna usterke.

Wymienilem bendix ,elektromagnes i dalej byla lipa.

Rece mi juz opadaly i oddalem rozrusznik dla znajomego,a on wymienil tulejki za 2 zlote i kaszelek palil za pierwszym jak noweczka.

A co do tego warsztatu od kola masowego to ja bym ci radzil wykasowac ich numer i zmienic warsztat na taki co nie tylko kase trzepia ,a potrafia jeszcze cos naprawic.

Powodzenia.

Opublikowano
Wymien elektromagnes powinno pomoc ,teraz jest zimno i mokro elektromagnes na zimnym silniku jest wilgotny i dostaje przebicia i dlatego tak sie dzieje ze przepuszcza jak silnik ciepły elektromagnes sie osusza i pracuje normalnie