Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich nadal poszukuję e46 i trafiłem na to ogłoszenie i prosił bym o wasze cenne sugestie. link do ogłoszenia:http://moto.allegro.pl/ekonomiczne-bmw-z-niskim-przebiegiem-os-prywatna-i2109126488.html

Zastanawiam się nad tym lub nad dieslem za 24tys. przebiegiem 240kkm tylko wolał bym bardziej Pb.i to ogłoszenie mi się spodobało co myślicie o tym egzemplarzu :?: :lol:

pozdrawiam emilo

Opublikowano (edytowane)

No przedni zderzaczek i okolice warto obadać. Może to szkoda parkingowa, może coś więcej. Przebieg jak w autach, które 20 lat stały w stodole hehe. Warto zapytać co to za instalka i dlaczego już po roku zmieniał reduktor - chodzi o to, czy po prostu instalka jest dobrze dobrana i zestrojona. A nie jakiś drut założony po kosztach przez szwagra kolegi Henia z pracy.

A, i z tyłu klapa też jakoś chyba średnio spasowana.

Edytowane przez kater
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co Ci się spodobało w tym ogłoszeniu? Rozumiem, że cena? Bo chyba nie te wszystkie kolory tęczy lub wymieniony cały przód na polift. Bezwypadek pełną gębą.
Opublikowano
Przód nie musi być wymieniany - lift był pod koniec 2001 właśnie. Chyba, że po lifcie kładli już tylko silniki N42. Przynajmniej na początku poliftu.
Opublikowano
A co Ci się spodobało w tym ogłoszeniu? Rozumiem, że cena? Bo chyba nie te wszystkie kolory tęczy lub wymieniony cały przód na polift. Bezwypadek pełną gębą.

Witam kolego to mi się spodobało, że jak by był taki przebieg to auto jest jak nowe :!: Ale ten egzemplaż z vin-u jest z maja tak że przód na bank jest zmieniony lącznie z blotnikami.

Dziękuje za odpowiedzi nadal poszukiwania hehe chyba zostaje mi ten diesel pisany z 240kkm przebiegu

Opublikowano

kierownica jest wytarta na 73... 273!

Ludzie sobie normalnie żarty stroją. Jestem ciekaw kiedy zaczną się jakieś pierwsze sprawy sądowe o cofnięte przebiegi

PJ
Opublikowano
zaraz wpadnie 320si i zacznie rzucać qwami na tego sztrucla. jeżeli bezywpadek przedlift a przód jest polift a reszta nie, to co jest ? ka man - jak to muwią czarnuchy w juesej.
Opublikowano
kierownica jest wytarta na 73... 273!

Ludzie sobie normalnie żarty stroją. Jestem ciekaw kiedy zaczną się jakieś pierwsze sprawy sądowe o cofnięte przebiegi

Kolega mi dal znać teraz bo sprawdził historie i to auto w 2005r. mialo 20kkm przejechane

to może faktycznie ma 73kkm

Opublikowano
no to ku...a cud albo w 2005 już miało korektę i to na grubo
PJ
Opublikowano
Koledzy co Wy chcecie :), przecież tylko boczne kierunki są zamontowane do góry nogami :mrgreen: .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przód nie musi być wymieniany - lift był pod koniec 2001 właśnie. Chyba, że po lifcie kładli już tylko silniki N42. Przynajmniej na początku poliftu.

Ja wiem, kiedy był lift sedana. Ale on obejmował nie tylko przedni, ale i tylny zderzak. To plus stary typ tapicerki, nasze ulubione kierunki pozamieniane stronami, tylne lampy i kilka innych rzeczy pozwoliło mi stwierdzić, że auto po małym bum i sklecone na polift.

Opublikowano

Następnu mutant z allegro! :duh: jak czytam takie tresci ogłoszenia to sie zastanawiam ''co autor miał na mysli...''

Zamontowałem instalację gazową-sekwencyjną,w zeszłym miesiącu wymieniałem reduktor(ma 2 lata gwarancji). :mad2:

Autko w większości użytkowane przez żonę,bezwypadkowe,bezawaryjny :mad2: a on sam na 100% lekarz :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do marca 2002 roku 316i miało wlasnie stary silnik o pojemnosci 1.9 i mocy 105 koni.

318i od razu , razem z liftem dostało silnik N42.

Trzeba koniecznie rozkodowac VIN, od tego bym zaczął...

A moze i auto ma te prawdziwe 73 tys km? Tylko kierownica włożona inna? Może był bity w przód i ktoś włozył inną kierownicę?

A fotele? Może auto było topielcem w Niemczech?

Na pewno jakies przygody auto miało, bo gdyby było całe z org. lakierem i miało prawdziwy przebieg 73 tys km i było prawdziwym poliftem, to nie kosztowałoby okolo 18 tys zł. Mimo małego silnika.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale rozkodować VIN chcesz - podobnie jak kater - na potrzeby stwierdzenia, kto ma rację w zakresie wymienionego przodu? Czy raczej kwetsii silnikowo-wyposażeniowych?

Bo jak to pierwsze, to i bez VINu wszystko widać jak na dłoni. Jeśli auto byłoby poliftowym topielcem, to musiałby się utopić również tylny zderzak i lampy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

"Daruj sobie"? Niezbyt miłe. Stać cię na więcej.

Nikt cię tu nie atakuje, żebyś musiał odpowiadać atakiem.